Antonescu ii raspunde lui Ponta: Nu am fost dovedit mincinos, ca altii!

Antonescu: I-ar fi fost mai bine lui Victor Ponta sa plece imediat dupa alegeri

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a raspuns, luni la pranz, atacurilor lansate de premierul Victor Ponta, care a declarat ca liderul liberalilor una spune colegilor din partid, alta ii spune lui si alta presei. Dupa doar 30 de minute de la declaratia lui Ponta, Crin Antonescu a iesit public si a declarat ca nu permite nimanui sa faca declaratii mincinoase la adresa sa si a adaugat ca el nu a fost dovedit mincinos, ca altii.

“Imi pare rau ca premierul Victor Ponta, aflat intr-o situatie incurcata, recurge la asemenea atitudini. Eu nu am mintit, acesta este adevarul, eu spre deosebire de altii nu am fost mincinos si nu-i permit sa aspuna astfel de lucruri. Nu am fost dovedit mincinos, ca altii! 

Sunt profund mahnit cand un om pe care l-am ajutat cu toate puterile mele spre a deveni prim-ministru are un asemenea comportament. Insa deciziile nu se iau pe senzatii, atata vreme cat functionam normal, vom duce mai departe aceasta misiune. Unele decizii ale PSD mi-au dat sentimentul ca incearca sa forteze nste hotarari pe care nu le-am discutat si nici convenit”, a declarat Crin Antonescu.

Liderul liberalilor a tinut sa precizeze ca inregistrarile aparute in presa din sedinta BPN a PNL sunt autentice si a adaugat ca tot ce a declarat in acea inregistrare este adevarat. Antonescu a explicat si de ce afirmatiile lui Victor Ponta potrivit carora ar fi discutat legea amnistiei si gratierii nu sunt adevarate.

“Inregistrarile a caror provenienta nu mi este cunoscuta, inregistrarile de la seidnta BPN sunt autentice. Au fost intr-un regim de sedinta de partid cu usile inchise. Ce am spus eu in acea sedinta este adevarat. D-nul Ponta isi ia indrazneala sa ma faca mincinos, lucru pe care nu i-l permit, asa cum nu i l-am permis nici lui Traian Basescu si nimanui. De cand sunt in viata politica am spus totdeauna adevarul. Eu am prezentat in fata colegilor mei situatia asa cum am cunoscut-o si toate lucrurle spuse acolo sunt adevarate. D-nul Ponta vorbeste astazi despre o decizie luata in USL privitoare la sustinerea legii amnistiei. Nu-i adevarat.

De cate ori au loc sedinte al USL, ele sunt urmate de o conferinta de presa. Nu cunoasteti pt ca nu a existat o asemenea sedinta si decizie. Daca o asemenea decizie s-ar fi luat, nu ne putem explica avizul negativ al min justitiei pe proiect si nici declaratia de la Johannesburg a primului min prin care se declara impotriva legii. L-am informat luni ca PNL nu va vota Legea amnnistiei, i-am invocat aceasta posibilitate. Ordonanta nu se putea da, nu i-am propus acest lucru niciodata”, a adaugat Crin Antonescu.

La final, presedintele PNL a recunoscut ca USL se afla intr-o situatie grava, adaugand insa ca va depune toate eforturile pentru ca aceasta alianta sa mearga mai departe.

“Am cautat sa fiu cat mai putin acid, caut sa restabilesc lucrurile, adevarul, fara sa spun multe lucruri care s-ar putea spune despre adevar si minciuna la Victor Ponta sau la altii. USL se afla intr-o situatie grava. Acest atac ne pune pe toti intr-o situatie dificila. Facem toate eforturile pentru ca increderea oamenilor sa nu fie inselata. Numitorul comun al tuturor actiunilor noastre nu poate fi decat programul electoral, de guvernare, programul Romania Puternica cu care am obtinut voturile a milioane de romani. 

PNL se afla la guvernare nu printr-o intelegere intre mine si Victor Ponta, PNL ca si PSD se afla la guvernare in consecinta votului dat de romani in formula USL. Cat va fi posibil, PNL se va achita de aceasta misiune. Ne va fi foarte greu sa mergem inainte, insa nu pot sa rup un proiect pentru ca nu mai am incredere intr-un om”, a mai spus Antonescu.

Liderul liberal a mai explicat ca PNL nu a propus oficial sa mearga pe liste comune cu PSD la alegerile europarlamentare, desi a adaugat ca unii membri de partid au vorbit despre asta.

“Nici propunerea de liste comune la europarlamentare nu a fost facuta oficial de PNL, e o ipoteza discutata de alti colegi de-ai mei, informal ca ipoteza pentru intarirea USL. PNL n-a facut nicio propunere in acest sens si nu s-a discutat despre asta”, a explicat Antonescu.