Antonescu: In tari importante din UE, partidele incearca sa obtina voturi din teama oamenilor fata de imigranti

Antonescu: I-ar fi fost mai bine lui Victor Ponta sa plece imediat dupa alegeri

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, considera ca spaima tarilor europene fata de imigranti, odata cu liberalizarea circulatiei pietei locurilor de munca in Uniunea Europeana, este nejustificata si a subliniat ca ceea ce s-a petrecut la summit-ul de la Vilnius a facut ca aceste lucruri sa fie mai bine intelese.

“In multe din tari din Uniunea Europeana, tari importante precum Franta, Marea Britanie si Germania, partidele incearca sa obtina voturi din teama oamenilor fata de imigranti. Facem toate eforturile ca sa ii convingem ca aceste spaime sunt nejustificate si ca libera circulatie este fundamentala in Uniunea Europeana”, a declarat Crin Antonescu, aflat intr-o vizita oficiala in Republica Moldova.

Presedintele Senatului a amintit ca intrarea Romaniei in spatiul Schengen este amanata de trei ani cu toate ca tara noastra a indeplinit categoric toate criteriile de aderare, fapt recunoscut de Presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso.

“Cred ca la Bruxelles trebuie sa se traga niste invataminte si ceea ce s-a petrecut la Summit-ul de la Vilnius a facut ca aceste invataminte sa fie mai bine intelese”, a afirmat Antonescu.

Crin Antonescu a mai spus ca in ultimii ani Romania a incercat sa faciliteze procesul de acordare a vizelor pentru cetatenii moldoveni, dar a atras atentia ca acestea trebuie sa indeplineasca anumite conditii impuse de Uniunea Europeana.

“Romania va fi prima tara care va ridica regimul de vize pentru Republica Moldova in cazul in care UE va fi de acord”, a precizat Crin Antonescu. ARomania este prima tara care a recunoscut independenta Republicii Moldova.