ANTONESCU: IOHANNIS va prelua prerogativele de conducere ale partidului

CRIN ANTONESCU

Fostul presedinte al PNL, CRIN ANTONESCU, a declarat luni, la B1 TV, ca prim-vicepresedintele demisionar al PNL, KLAUS IOHANNIS, va prelua prerogativele de conducere ale partidului, pana la Congresul extraordinar din 28-29 iunie, tot el fiind persoana care va conduce negocierile de fuziune intre PNL si PDL. 

Astazi voi merge si voi cere colegilor din Biroul Politic National, care este demisionar, dar imputernicit sa exercite prerogativele pana la congres, sa desemneze pe altcineva, probabil pe Klaus Iohannis. Eu am alcatuit, mandatat de Delegatia Permanenta, o delegatie din care fac parte cinci colegi, am vorbit cu dnul Klaus Iohannis, care in acea formula preia conducerea acestei delegatii, l-am rugat sa se prezinte la discutiile de astazi si dupa aceea vor decide la nivelul colegilor din birou”, a declarat Antonescu.

“Sustin fuziunea PNL-PDL, este un curent majoritar in partid, fuziunea este un obiectiv intr-un mare partid de centru dreapta. Temerile lui Tariceanu anume ca partidul si-ar inceta existenta sau si-ar pierde numele sau ca ar cadea in bratele lui Traian Basescu, nu are justificare pentru ca nimeni nu pune problema ca in eventualitatea fuziunii partidului sa poarte alt nume decat cel de Partidul Pational Liberal. Pe de alta parte,  la orice citire atenta a situatiei politice, acest parteneriat politic PNL-PDL nu numai ca nu e coordonat de Traian Basescu, dar ii da lovitura de gratie presedintelui Traian Basescu. Este evident un parteneriat in fara influentei politice lui Traian Basescu, care ramane doar liderul unui partid e 6% pe care deocamdata nimeni nu doreste sa-l primeasca la vreo discutie politica”, a adaugat Antonescu.

Citeste si: Tariceanu a fost mereu un lider politic mediocru

“Eu sunt membru si senator al PNL, am spus si atunci cand am anuntat decizia de a nu mai candida ca nu inseamna o retragere din politica. Cu toate puterile mele voi contribui la victoria unei drepte solide in Romania. Urgenta este ca dreapta sa construiasca o alternativa la PSD-izarea Romaniei”, a conchis fostul presedinte al PNL.