Antonescu: Iohannis va prelua postul de vicepremier, suntem dispusi sa mergem in Parlament

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat duminica seara, in studioul TVR, ca prin nominalizarea lui Klaus Iohannis pentru functiile de ministru de Interne si de vicepremier, PNL nu a dorit sa dea o lovitura de imagine, ci sa foloseasca capacitatea acestuia in folosul tarii, subliniind ca PNL are dreptul la un vice-premier in Guvern, post pe care il va prelua Johannis, chiar daca se va ajunge in Parlament.

“Il cunosc (pe Iohannis – n.r.), de un an suntem colegi, am fost colegi in proiecte de anvergura nationala inca din 2009. In PNL, Iohannis este un personaj cunoscut inca de pe vremea lui Tariceanu. Nu am vrut sa dam o lovitura de imagine. M-am gandit la capacitatea lui Johannis. PNL are dreptul la un vice-prim-ministru, post pe care il va prelua domnul Johannis. Suntem dispusi sa mergem in Parlament. Daca maine in discutia cu juristii Guvernului gasim o solutie nu trebuie sa mergem in Parlament degeaba”, a declarat Antonescu, care a adaugat ca nimeni nu doreste sa incalce legea.

Liderul liberal a mai punctat ca primarul Sibiului “este un om civilizat in sens democratic, intelege sa faca politica si administratie ca in vest” si a adaugat ca “un astfel de om nu cere o lege pentru o singura persoana”.

Citeste si: Antonescu a declarat ca se va respecta legea in cazul numirii lui Iohannis

Intrebat daca are ceva de reprosat ministrilor care au demisionat zilele trecute din Guvern, Antonescu a explicat ca nu se pune problema vreunui repros, deoarece ministrii vin si pleaca, “chiar si cei mai reusiti”, si a adaugat ca nominalizarile facute vineri nu inseamna descalificarea celor care au plecat din functii, deoarece ei vor lucra pe mai departe pentru indeplinirea obiectivelor din programul USL.

“Nu e vorba de niciun repros. Acest Guvern a facut din prima zi a venirii la Palatul Victoria tot ce se putea face in conditiile date. Noi nu avem un premier sau o componenta stangista. E parte de stanga, dar e singurul Guvern cu componenta social-democrata cu cota unica. E si meritul lor. Au fost discutii lor, dar e si meritul primului-ministru si celor din PSD ca au inteles ca avem nevoie de asta. 

Nu i-am reprosat nimic lui Daniel Chitoiu si nici Guvernului.  Avem sugestii in permanenta, le discutam mereu cu primul-ministru, cu cei din PSD. Guvernarea Romaniei este o intreprindere politica cu actionari, nimeni nu sta dupa usa sa-l astepte pecelalalt sa greseasca. Faptul ca pentru perioada urmatoare am facut aceste optiuni – Iohannis, Busoi, Teodor are fiecare justificarea lui si nu inseamna descalificarea celor care au fost acolo. Cei care au fost acolo vor continua programul, pozitiile ministeriale sunt cele mai fluctuante. Ministrii vin si pleaca, chiar si cei mai reusiti. Un partid aflat la guvernare nu are nevoie de pretexte pentru a face schimbari”, a mai declarat presedintele PNL.

Intrebat daca se gandeste sa paraseasca Guvernul, Antonescu a raspuns: ​”N-avem nici cel mai mic gand sa plecam de la guvernare. Schimbarile arata intentia noastra de a ne angaja cu ce avem mai bun sa ducem la capat aceasta guvernare”.

“Nu suntem ministri pe viata, cum nu suntem presedinti de partid pe viata. De exemplu, noi avem, o buna parte din electoratul nostru al USL, dar in primul rand al PNL, o problema. Oamenii doresc sa facem mai mult si mai repede pentru mediul economic. Eu inteleg foarte bine toate masurile si amanarile din care anumite masuri nu au putut fi luate, insa sub aspectul comunicarii publice, care este extrem de important. Trebuie sa-i spui n-am uitat de tine, vreau sa-ti dau… Sub aspectul comunicarii am simtit nevoia unor resurse noi”, a mai declarat duminica seara liderul liberal, Crin Antonescu, la TVR.

Referitor la alegerile prezidentiale, Antonescu a declarat: “Vedeti ca nu se inghesuie prea mult prezidentiabili, locomotive sunt putine. Klaus Johannis ar fi fost una, dar nu putem sa ii dam si sarcina asta. La prezidentiale ma voi bate cu oricine este nevoie. USL este un succes clar de asociere politica. Toate partidele au avut de castigat”, a mai adaugat Crin Antonescu.