Antonescu: L-am propus pe Rares Bogdan, a trecut de comisii, dar au disparut domnii din PSD din plen. Cine nu are cuvant?

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a caracterizat marti absenta social-democratilor de la votul pentru numirea noului director general al TVR, Rares Bogdan, drept “o istorioara scurta despre cine are cuvant si cine nu”.

Antonescu a declarat ca atunci cand PSD l-a propus pe Toni Grebla pentru postul de judecator la Curtea Constitutionala, PNL i-a acordat votul, insa cand a venit vorba ca Rares Bogdan, propunerea liberalilor pentru sefia TVR, sa fie validat, toti social-democratii au iesit din sala, desi a primit asigurari ca va fi totul in regula. 

“L-ati auzit ieri (luni, n.r.) pe dl Ponta spunand clar ca nu au candidat, ca sustin candidatul PNL, liderul grupului PNL din Senat, dl Puiu Hasotti, a relatat azi cum dl Ilie Sarbu a dat cuvantul ca asta se va intampla (numirea realizatorului TV Rares Bogdan la sefia TVR – n.r). L-am propus pe Rares Bogdan, a trecut cu brio de comisii, au disparut domnii din PSD din plen. Cred ca e o istorioara scurta despre cine are cuvant si cine nu”, a declarat liderul PNL.

Rares Bogdan este propunerea Partidului National Liberal (PNL) pentru functia de director interimar al TVR, Valentin Nicolau fiind propunerea Partidului Social Democrat pentru aceeasi functie.

Rares Bogdan a fost audiat de Comisiile de Cultura ale Senatului si Camerei Deputatilor, planul realizatorului de televiziune reusind sa ii convinga pe membrii acestora sa il valideze in postura mai sus amintita. 

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, luni, ca au existat unele discutii informale pentru ca omul de televiziune Rares Bogdan sa fie propus pentru sefia TVR. Luni seara, premierul Ponta a afirmat intr-o emisiune de televiziune ca are retineri fata de propunerea ca Rares Bogdan sa preia functia de presedinte director general al TVR.

Claudiu Saftoiu si-a depus demisia din functia de presedinte-director general al TVR in urma cu o saptamana.