Antonescu, la BEC: Eduard Hellvig nu este intr-o situatie comparabila cu a lui Mircea Diaconu

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni la BEC, dupa depunerea listei PNL pentru europarlamentare, ca nu ar semna pentru candidatura lui Mircea Diaconu din cauza sentintei data de ICCJ, mentionand ca situatia lui Eduard Hellvig nu este comparabila cu a acestuia.

Intrebat daca ar semna pe lista de sustinatori ai lui Mircea Diaconu, care incearca sa stranga cele 100.000 de semnaturi pentru a-si putea depune candidatura ca independent, Antonescu a raspuns: “Nu, din motivele din care, asa cum v-am mai spus, nu l-am putut mentine pe lista noastra. Am vazut ca si altii au ezitari sa semneze, cu toate ca sunt mult mai hotarati sustinatori ai candidaturii lui Mircea”.

De asemenea, presedintele PNL i-a replicat premierului Victor Ponta, in legatura cu situatia lui Eduard Hellvig, mentionand ca in cazul acestuia nu exista inca o sentinta definitiva din partea justitiei.

PNL si-a depus listele pentru europarlamentare. Afla aici detalii

“Domnul Eduard Hellvig nu este deloc intr-o situatie comparabila cu cea a domnului Mircea Diaconu, este intr-o situatie comparabila cred cu cea a doamnei Andronescu. Deci, domnul Hellvig se afla intr-un litigiu care se desfasoara in instanta, impotriva domnului Hellvig nu exista nicio sentinta definitiva, ceea ce din pacate este cazul lui Mircea Diaconu”, a spus Antonescu.

Prezenta lui Mircea Diaconu in Parlamentul European ar fi un castig pentru Romania si sansa ca, la Bruxelles, sa existe cu adevarat un candidat independent dupa “mascarada EBA”, a declarat liderul PSD, Victor Ponta, adaugand ca nu s-ar supara daca Diaconu ar lua si voturi PSD. 

“Daca va lua si voturi de la PSD, nu ma supar, avem destule”, a spus Ponta la Antena 3. El a sustinut totodata ca atitudinea PNL fata de Mircea Diaconu l-a victimizat pe acesta si il va ajuta in strangerea semnaturilor pentru candidatura ca independent.

“Mai e un lucru pe care nu l-am inteles: povestea cu decizia ANI si scoaterea de pe lista. Eu am o relatie foarte buna, civilizata si nu am nimic sa-i reprosez lui Hellvig, dar si el a plecat din Guvern tot pentru o decizie ANI. Adica, el a urcat pe lista in locul lui Diaconu. Nu e adevarat ca l-ai scos pe Diaconu pentru ANI ca, atunci, trebuia sa-l scoti si pe Hellvig”, a adaugat Ponta.

Liderul PSD a mai afirmat ca spera ca Diaconu sa fie in PE, dar ca ar minti daca ar spune ca l-ar vota pe acesta, deoarece el voteaza lista PSD, PC, UNPR.