Antonescu, la reuniunea USL de la Constanta: Candidatii sunt multi, presedintele va fi unul

antonescu-usl-constanta

Ultima reuniune din cadrul scolilor de vara ale partidelor care formeaza USL a luat sfarsit. Crin Antonescu, presedintele PNL, a venit cu un discurs de viitor candidat la Presedintie, diferit de cele de pana acum, fara prea multe atacuri la adversarii sai politici, insa cu o pozitionare clara ca un presedinte total diferit de actualul presedinte al Romaniei, Traian Basescu. Antonescu a scos in evidenta, prin discursul sau, cum nu trebuie sa fie viitorul presedinte al Romaniei.

“Candidatii sunt multi, presedintele va fi unul. Trebuie sa vorbeasca frumos, insa presedintele trebuie sa spuna adevarul. Candidatii culeg rezultatele la sfarsitul campaniei, presedintele va trebui sa culeaga eforturile sale la multi ani dupa incheierea efortului sau. Noi nu intelegem presedintele ca pe un intrigant, ca pe un distribuitor de putere, de posturi sau de bani, ca pe un ipocrit care are in realitate mai multa putere decat se vede. Inteleg presedintele Romaniei ca pe un lider de constiinta nationala. Atat. E deajuns. Presedintele Romaniei nu conspira, va trebui sa inspire. Presedintele nu face jocuri de pe o zi pe alta, nu destituie si nu impune guverne, nu face dosare, presedintele isi reprezinta isi uneste si isi urmeaza natiunea in aspiratiile ei fundamentale”, a declarat Crin Antonescu, in discursul sau.

Totodata, Crin Antonescu a tinut sa sublinieze ca generatia actuala de tineri va ajunge la maturitate in 2018, cu referire la implinirea a 100 de ani de la Marea Unire. Cat despre cei care fac predictii despre sansele sale la Presedintia Romaniei, liderul liberalilor i-a numit ghicitoare-analisti, astrologi si vrajitoare.

“Nimeni nici analistii ghicitoare, nici ghicitoarele analisti, nici astrologii, nici vrajitorii nu vorbesc despre asta. Se tin de masa si spun apasat: Crin Antonescu nu va fi niciodata presedintele Romaniei. Altii, prieteni, afirma: Crin Antonescu va fi cu orice pret presedintele ROmaniei. Nu de asta depinde destinut acestei tari, ci de modul in care vom castiga batalia pentru intelesul si continutul acestei functii. Daca vom castiga aceasta batalie, mai departe vom fi castigatori oricum. Va multumesc pentru tot ce-ati facut sau faceti. Peste 5 ani cand se va incheia mandatul de presedinte, Romania mare, statul roman intreg va implini 100 de ani. Vad in voi pe oamenii care atunci cand Romania va implini 100 de ani, vor putea spune fara teama de viitor: Da, eu cred in Romania, Romania este tara mea.