Antonescu: Minciuna politica, ipocrizie mostenita din comunism

Crin Antonescu crede ca romanii s-au saturat de promisiunile politicienilor, care de cele mai multe ori, se transforma in minciuni. Liderul liberal le propune tuturor colegilor sai o politica sincera, lipsita de ipocrizia mostenita din perioada comunismului.

“Sunt oameni politici care si-au tinut cuvantul in cei 25 ani de dupa revolutie. Din pacate, minciuna apare des din cauza culturii ipocriziei mostenita din comunism. Asta ii face pe foarte multi sa fie nenaturali.

Trebuie sa speram si noi ca lucrurile simple vor fi intelese de toata lumea, sa nu ne mai ascundem cand facem politica, sa nu mai folosim tot felul de formule pline de ipocrizie. (…) Minciuna este principala mea nemultumire”, a declarat Antonescu la Realitatea Tv.

Citeste si: Crin Antonescu: Pentru Romania, proiectul european este vital

Aflat in vizita la Bucuresti, presedintele Grupului Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa, Guy Verhofstadt, ii intareste spusele lui Antonescu. Intrebat daca in Belgia se face politica precum la Bucuresti, acolo unde “de dimineata premierul Ponta declara ceva, apoi seara se contrazice”, Verhofstadt a declarat:

“Premierul este important sa isi tina cuvantul. Daca nu respecti cuvantul, impiedici tara sa evolueze. (…) Unii fac politica pentru a avea putere. Eu fac politica , dar nu pentru putere, ci pentru a incerca sa schimb ceva in UE.

Europarlamentarul Norica Nicolai este si mai ferma in ceea ce priveste minciuna politica: “Votul primit este un contract. Nu s-a intamplat des asta in Romania(n.r.- ca politicienii sa isi tina cuvantul). Daca iti tii cuvantul, ai stabilitate in plaja sociala, economica. Daca nu ne tinem cuvantul, toata lumea pierde. Daca nu il poti tine, nu ti-l da!” , a declarat Norica Nicolai.