Antonescu: Noul Guvern este unul PSD-UDMR, cu sectiile PSD numite PC si UNPR

Crin Antonescu, presedintele PNL, a declarat, miercuri, ca formula angajarii raspunderii Guvernului pe un nou program de guvernare ar fi una viabila din punct de vedere tehnic.

“Ce mi se pare corect, chiar daca se vor scandaliza din nou unii, este intr-adevar ca domnul Ponta sa nu se ascunda dupa farsa ca acesta este un fel de Guvern asa al USL, sau mostenitor al USL, cum a fost Rusia mostenitoare a URSS. Nu, este un Guvern PSD-UDMR, cu sectiile PSD numite PC si UNPR, este un alt guvern si fara sa amestec eu in aceasta disputa dintre cei doi titani ai interpretarii Constitutiei, Basescu si Ponta, de exemplu o angajare de raspundere ar putea fi tehnic o formula, dar e problema lor”, a declarat Antonescu, intr-o conferinta sustinuta la Bacau.

Citeste si: Crin Antonescu: PSD-ul lui Victor Ponta mult mai slab decat cel al lui Adrian Nastase 

Liderul PNL a sustinut ca despre initierea unei motiuni de cenzura discutia este una prematura. Antonescu a mai fost intrebat in ce masura este deschis PNL pentru un demers de “coagulare a dreptei” in perioada urmatoare, avand in vedere ultimele mesaje din partea PDL si PMP.

“Noi nu avem nevoie de niciun fel de coagulare, suntem destul de coagulati pentru a participa la alegerile parlamentare ca PNL. Vad o jena si la stanga, culmea, unde nu inteleg de ce cel mai mare partid din Romania ezita sa mearga cu numele sau la alegeri, PSD, si tot incearca un USD, nu a mers aia (…). La dreapta vad un dor de coagulare, in conditii. Sigur, e de apreciat ca aceste conditii sunt din ce in ce mai usoare, ca daca imi aduc aminte ce conditii erau acum sase luni, un an, imi dau seama ca am facut ceva progrese. Nu ne intereseaza, mergem la alegerile europarlamentare ca PNL, singur pe lista doar cu programul nostru, cu candidatii nostri. Nu suntem interesati de asemenea nici de obtinerea unui certificat de opozanti din partea cuiva”, a afirmat Antonescu. El subliniat ca nu exclude posibilitatea si coordonarea unui efort comun al partidelor din opozitie in cazul unei motiuni de cenzura.

Sursa foto: realitatea.net