Antonescu: Nu aveam elemente sa desemnam astazi candidatul la alegerile prezidentiale

ANTONESCU cere Delegatie Permanenta de urgenta pentru desemnarea candidatului la Cotroceni

Fostul presedinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat sambata ca gestul noului presedinte al PNL, Klaus Iohannis, de a retrage rezolutia privind candidatura la prezidentiale a fost unul inspirat, mentionand ca nu ar fi existat elementele pentru o decizie asupra persoanei propuse.

Antonescu a fost intrebat daca ar fi trebuit ca in congresul PNL sa fi fost desemnat pana la urma candidatul la alegerile prezidentiale.

“Parerea mea a fost ca nu aveam toate elementele azi, ca foarte repede insa trebuie sa ne procuram elementele pentru o decizie. Lucrurile s-au precipitat in momentul in care s-a propus o rezolutie si dupa parerea mea modul in care s-a incheiat astazi aceasta dilema. Este unul normal, unul care a dovedit ca suntem un partid puternic si care a dovedit un prim gest al presedintelui Iohannis inspirat. Un gest cu adevarat de presedinte de partid”, a declarat Antonescu.

Vezi aici cum s-a desfasurat Congresul PNL

El a fost intrebat daca are impresia ca s-a “fortat nota”.

“Nu pot sa spun ca s-a fortat nota cata vreme lucrurile au fost discutate la vedere, cata vreme s-a votat o ordine de zi, cata vreme in mod absolut firesc presedintele a propus o rezolutie si mai ales cata vreme a luat act de faptul ca optiunile erau probabil impartite”, a replicat Antonescu.

Pe de alta parte, el a fost intrebat daca rezolutia lui Iohannis privind candidatul la prezidentiale ar fi trebuit discutata inaintea congresului in Delegatia Permanenta care a pregatit reuniunea.

Citeste si: Iohannis si Antonescu sunt candidatii propusi de PNL la presedintia Romaniei

“In principiu da, probabil insa ca si din cauza timpului foarte scurt pe care l-am avut ieri la dispozitie nu a mai apucat sa o puna in discutie acest lucru dnul Iohannis”, a mai afirmat Antonescu.

Fostul presedinte al PNL a mai fost intrebat daca un vot ar fi scindat partidul.

“Indiferent ca avea azi loc un vot, indiferent ca va avea loc la Delegatia Permanenta, acesta nu va scinda partidul. N-am nicio indoiala ca odata desemnat candidatul partidul il va urma in intregime”, a mai spus Antonescu.