Antonescu: Nu eram singurul om care sa-l bat pe Victor Ponta, dar aveam cele mai multe atuuri

ANTONESCU, reactie la declaratia lui Basescu: Nu a existat nicio lovitura de stat in 2012

Fostul presedinte l PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seara, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV, ca nu a iesit din politica, insa a renuntat la candidatura pentru prezidentiale chiar daca apreciaza ca este sau ar fi fost “de departe candidatul cel mai redutabil al dreptei”.

“Eu nu am spus ca eram singurul om care sa-l bat pe Victor Ponta, sper sa-l batăa orice candidat sau contracandidat va avea din partea dreptei sau din partea unei societati care incearca sa respire liber. Eu am spus doar ca aveam in acest moment cele mai multe atuuri”, a precizat Antonescu.

El a afirmat ca retragerea sa nu are de a face cu Traian Basescu si “cu nimeni si nimic din afara PNL” sau din afara constiintei sale “perfect libere”, a spus Crin Antonescu.  

“Klaus Iohannis nu era luat pe nepregatite, de vreme ce unii oameni deja umblau prin oras vorbind ca nu mai pot traversa ca-i prind cetatenii si-i spun sa-l puna pe Iohannis si nu pe Antonescu. Klaus Iohannis era in tema cu asta. N-am avut, din pacate, o discutie transanta, atunci cand am discutat ultima oara, luni seara, cred, si l-am intrebat ‘vrei sa candidezi la Presedintie, crezi ca esti mai bine plasat, facem o discutie despre asta’ si a spus ca nu, n-ar vrea, dar totusi sa facem niste studii pana prin luna august.

Si atunci, decat sa fac studii pana in luna august, prefer, cu ce tine de mine, sa dau sansa grabirii lucrurilor si adunarii cat mai largi in primul rand a PNL, dar poate mai mult decat atat, in spatele unui candidat care sa aiba o sansa.

(…) Alde dl. Orban si dl. Atanasiu, cu care nu am nimic personal (…), n-ar fi umblat prin oras povestind cum le cere lor lumea sa schimbe candidatul, daca n-ar fi stiut ca dl Iohannis doreste sa candideze. Astea sunt lucruri pe care cei cu oarecare experienta politica le stiu”, a declarat Crin Antonescu.