Antonescu: Nu exista anexe secrete ale protocolului USL si nu am semnat astfel de documente

Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca nu stie sa existe anexe sau clauze “secrete” ale protocolului USL si personal nu a semnat astfel de documente. Presedintele Partidului National Liberal (PNL) a fost intrebat daca exista parti secrete ale protocolului USL, fiind facuta o referire la declaratii ale presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

“Eu nu stiu de parti secrete ale protocolului USL, eu cred ca protocolul USL este un protocol foarte simplu, de altfel, destul de schematic. Stiti ca toata lumea a facut comparatie, potrivita sau nu, intre durata negocierilor din Germania pentru alcatuirea unui guvern de coalitie si volumul programului de guvernare. Spre deosebire de acestea, protocolul USL este, pana la urma, un document foarte concentrat, cu cateva principii generale si eu nu cunosc, nu am semnat, nu stiu clauze secrete ale unui asemenea protocol, el are niste asemanari cu Ribbentrop-Molotov, dar nu chiar pana la anexe secrete”, a raspuns Antonescu.

Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, a declarat, miercuri, ca liderul liberal Crin Antonescu face “o chestie de joc politic” atunci cand solicita, in numele PNL, desfiintarea aliantei electorale USD, formata din PSD, UNPR si PC.

Citeste si: Antonescu: Ponta sa decida pana luni, guvern USL sau guvern USD ilegitim caruia ii vom cere demisia. LIVE TEXT

“In afara de o declaratie politica, eu nu o vad altfel. E o chestie de joc politic”, a spus Zgonea, care a aratat ca aceasta declaratie e legata si de debutul neoficial al campaniei electorale.

“Legea privind alegerile europarlamentare permite partidelor politice sa se alieze fie in structuri, aliante politice, fie aliante electorale. Nu e de ieri, de astazi. Exista si o declaratie a domnului presedinte Antonescu de acum cateva saptamani si una de acum o luna in care a spus ca PNL va merge singur in alegerile europarlamentare si ca o alianta pe partea stanga nu il deranjeaza, pentru ca este una normala. Aliantele electorale sunt normale. Domnia sa a avut o alianta electorala de mai multe ori in istorie”, a spus Zgonea. El a aratat ca nu exista in protocolul USL prevederi care sa stipuleze un astfel de fapt.

“Nu exista, va spun eu. Eu stiu protocolul foarte bine, stie si dansul foarte bine, are si partile lui confidentiale. Dar in partea care este aprobata la Tribunal, scrie foarte clar si nu poti sa interzici printr-un act la Tribunal ca un partid politic membru al acelei aliante politice sa nu faca aliante electorale conjuncturale”, a subliniat Zgonea. Acesta a mentionat ca discutia in USL e strict legata de alegerile locale, parlamentare si prezidentiale.

“Noi ne pastram angajamentele pe care le avem si la locale, si la parlamentare, si la prezindentiale in ultimul act, «Dreptate pana la capat», si vom merge in USL. Noi ramanem sustinatorii protocolului. Mergem pe protocol. Aliantele nu sunt emotionale, sunt politice”, a spus Zgonea.

Sursa foto: pnl.ro