Antonescu: Nu intrevad refacerea aliantei intre PNL si PSD. Iohannis: Vom obtine 22-23% la europarlamentare

Presedintele PNL Crin Antonescu si prim-vicepresedintele PNL Klaus Iohannis au declarat, miercuri seara, ca nu exista niciun motiv pentru ca Uniunea Social-Liberala sa fie refacuta, punctand ca la alegerile europarlamentare PNL va depasi tinta de 20%.

”Nu am niciun motiv sa intrevad vreo refacere de alianta politica intre PNL si PSD. PNL are zona sa de interes in dreapta, PSD in stanga. Daca USL a esuat nu are sens ca cele doua partide sa mai faca o alianta”, a explicat Crin Antonescu.

 “Cred ca vom obtine peste 20% la europarlamentare. 22-23% este foarte realist”, a precizat Klaus Iohannis.

Citeste si: Iohannis: Cand am venit in PNL, am facut-o sa il sprijin pe Crin Antonescu, nu sa-i iau locul

”Cred ca PNL a scazut dupa ruperea USL in toate sondajele datorita unui anumit soc care a aparut. Suntem in revenire, lumea si-a dat seama ca nu am iesit din USL pentru ca ne-am suparat, am iesit pentru ca nu s-a mai putut lucra pe principii. Am avut o alinta care a fost votata masiv si cu care am dorit sa schimbam lucrurile in aceasta tara. A fost o situatie care nu a mai fost tolerabila”, a aratat prim-vicepresedintele PNL.

”PNL e acum cel mai mare, dar e partid de opozitie. Exista foarte multi politicieni care fac alergie la opozitie. este un fenomen treist care ar trebui eliminat si tunci trebuie sa fim constienti ca daca vom intra in opozitie vom pierde oameni. Oamenii din PNL vor sa ramana in PNL, dar ramanand in PNL se gandesc ca partidul are sanse bune sa devina un factor de decizie guvernamentala”, a afirmat si Iohannis.

Citeste si: Crin Antonescu: Daca voi deveni presedintele Romaniei, Iohannis e cel mai potrivit pentru conducerea PNL

”Nu regret, nici astazi, constituirea USL. incercam sa impiedicam transformarea PDL-ului in partid stat. Toti cei care deplâng aceasta situatie, pentru ca sunt anti-PSD, sa se gândeasca ce ar fi fost daca nu faceam aceasta alianta”, a mai spus liderul PNL.