Antonescu: Nu mai vehiculati, cand imi voi schimba pozitia, va anunt. Despre Blaga, sa fie sanatos!

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a reiterat, sambata, ca nu si-a schimbat pozitia in ceea ce priveste candidatura sa la alegerile prezidentiale din 2014, precizarile sale venind ca reactie la intrebarile insistente ale jurnalistilor, in contextul declaratiilor facute de Vasile Blaga.

Aflat pe Aeroportul International “Avram Iancu” din Cluj, inainte de inaugurarea noii piste, jurnalistii l-au intrebat daca a ramas candidatul USL la Presedintie, iar Crin Antonescu le-a spus: “S-a schimbat ceva? Ati visat azi noapte ceva?”.

In momentul in care jurnalista care i-a adresat prima intrebare a incercat sa-i explice presedintelui Senatului ca voci din PDL avanseaza ideea ca USL ar putea avea alt candidat la Presedintie, Antonescu i-a raspuns: “Nu mai vehiculati, cand imi voi schimba pozitia oficiala, veti fi anuntati”, transmite Mediafax.

Intrebat despre declaratia presedintele PDL, Vasile Blaga, potrivit careia partidul se va bate pentru Presedintia Romaniei cu Victor Ponta, nu cu liderul PNL, Crin Antonescu, care “se pregateste de patru ani”, iar “cand te antrenezi prea mult intri obosit pe teren”, seful liberalilor a refuzat sa comenteze.

“Nu declar nimic despre domnul Blaga, pana si despre domnul Sultanescu declar, despre Blaga: sa fie sanatos!”, a raspuns Antonescu.

Anterior, presedintele Senatului fusese rugat sa comenteze afirmatiile consilierului premierului, Dan Sultanescu, potrivit carora Antonescu ar da impresia ca preia rolul de opozant intern al primului-ministru si ca PNL ar fi vrut sa boicoteze deplasarea lui Victor Ponta la Cluj.

“Comentez doar partea a doua, care e complet ridicola, in rest nu comentez ipotezele domnului Sultanescu. Eu ma vad ceea ce sunt si cred ca toate actiunile mele, chiar daca nu ii plac lui Sultanescu, sunt pornite de la ideea ca avem o responsabilitate ca majoritate, ca alianta care guverneaza si nu ne jucam de-a opozitia. Asta nu inseamna ca trebuie sa ne comportam ca garda de onoare, care ridica piciorul la exact cati centimetri trebuie, pentru ca e o formatiune militara, noi suntem o formatiune civila”, a raspuns Antonescu.