ANTONESCU: Numele candidatului la prezidentiale il vom anunta in scurt timp in baza cercetarilor sociologice

CRIN ANTONESCU

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat, miercuri, dupa intalnirea PNL-PDL, ca s-a luat decizia ca cele doua partide sa aiba un candidat unic la alegerile prezidentiale din toamna, care va fi stabilit pe baza unor cercetari, adaugand ca incepand de maine porneste colaborarea intre cele doua partide, cu scopul de a crea o forta politica unica si foarte puternica.

Antonescu a mentionat ca in cel mai scurt timp se va face o analiza in baza unor evaluari sociologice cu privire la candidatul pentru fotoliul de la Palatul Cotroceni, insa nu a dorit sa avanseze nume. El a mai precizat ca PNL si PDL functioneaza incepand de astazi ca doi parteneri politici, situatie care se va aplica si la nivelul administratiei publice. 

Citeste si: Antonescu a avut o prima discutie pentru unificarea dreptei

“Nu renunta nimeni la nimic. In acest moment nu avansam nici nume si ipoteze, doar va spunem ca cele doua partide vor sustine un candidat comun la presedintie si in timpul cel mai scurt vom face aceasta evaluare pe baza cercetarilor sociologice si vom anunta numele candidatului, nu are rost sa vorbim acum de numele partidului, va asigur nu se va petrece o fuziune fata sa stim numele. Am spus ca dorim un partid mare cat mai curand, nu e un lucru simplu. Fuziunea intr-un mare partid a doua partide serioase este o constructie temeinica care necesita un timp. Ca va fi inainte de prezidentiale sau dupa, vom vedea. Incepand de azi, fara a constitui o alianta, functionam ca doi parteneri politici”, a declarat Antonescu.

CONGRESUL extraordinar al PNL, pe 28-29 iunie la Bucuresti

“Directiile de actiune pornesc imediat, am iesit cu lucruri concrete, colegii nostri vor incepe sa actioneze din seara asta si de maine demareaza acest proiect. In administratia publica locala intentia este sa se renunta la relatia cu PSD, in BPN care se va reuni curand vom propune aceasta decizie politica. Trebuie sa fim hotarati sa construim de jos in sus. Chiar daca asta va costa in anumite judete schimbarea unei majoritati, trebuie sa ne comportam ca niste oameni seriosi din punct de vedere politic. Exista fuziuni si fuziuni, exista si fuziuni mai complicate, cand partidele sunt de marime egala si asta dureaza mai mult. O solutie posibila poate sa fie si asta. Nu am discutat principiul paritatii, dar tacit daca vreti pornim de la o discutie intre egali”, a mai declarat Crin Antonescu. 

Citeste si: Klaus Iohannis a anuntat ca va candida la sefia PNL

“Am decis sa avem un candidat unic la Presedintie, pe care-l vom stabili pe baza unor cercetari”, a mentionat si liderul PDL, Vasile Blaga.

PNL si PDL incearca sa ajunga “pas cu pas” la “un mare partid de centru-dreapta”, a anuntat liderul democrat-liberal Vasile Blaga, mentionand ca este “destul de greu de crezut” ca se va reusi aceasta pana la alegeri.

Blaga a precizat ca se discuta de “o fuziune”, care sa fie realizata “in timp”.