ANTONESCU: Ponta a avut un limbaj dublu fata de JOE BIDEN

Presedintele PNL, CRIN ANTONESCU, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa organizata la sediul partidului, ca premierul Victor Ponta a avut un limbaj dublu fata de vicepresedintele american, JOE BIDEN.

“Am analizat limbajul lui Ponta. Nu din limbajul lui Biden rezulta duplicitajul lui Ponta. (…) Ponta a avut dublu limbaj fata de Joe Biden”, a declarat CRIN ANTONESCU.

Presedintele PNL a salutat reafirmarea pozitiei americane in legatura cu articolul 5 din Alianta NATO si a aratat ca Biden este4 cel mai inalt demnitar al administratiei americane care viziteaza Romania in ultimii 5 ani.

“As vrea sa comunic cateva dintre pozitiile de principiu ale PNL legate de vizita lui Joe Biden. Salutam prezenta inaltului demnitar american, este cel mai inalt demnitar al administratiei americane care viziteaza Romania in ultimii 5 ani. Dintre declaratiile sale as saluta reafirmarea pozitiei americane in legatura cu articolul 5 din Alianta NATO”, a spus ANTONESCU.

Citeste si: Antonescu: Liberalii au facut o altfel de campanie

Totodata, ANTONESCU a atras atentia asupra importantei desemnarii unui ambasador american in Romania cat mai curand. “Este cel mai important lucru pentru Romania. Este important nu numai ca semnal ca intr-o tara atat de importanta si cu o relatie atat de stransa cu SUA sa existe un ambasador nominalizat. Speram ca pana int oamna acest lucru se va intampla.

Citeste si: ANTONESCU: Tinta PSD este ca PNL sa esueze

Antonescu, despre faptul ca Biden i s-a adresat lui Ponta cu “mister President”: A fost o greseala

“E o greseala. Toti gresim. Americanii sunt tentati sa faca aceasta greseala sau sunt expusi o data pentru ca nu au prim-ministru si exact cum atunci cand ei folosesc termenul «government» intelegand prin asta puterea executiva in ansamblul ei, deci cu traducere literala «guvern», cum este la noi, deci fara presedinte, ci si presedintele. Pur si simplu aceasta greseala ii pandeste. Nu acord nici o alta semnificatie”, a precizat Antonescu.

El a aratat ca Biden stie cine este presedintele actual al Romaniei, dar nu stie cine va fi viitorul sef de stat roman.

“Domnul Biden stie cine este presedintele Romaniei, stie cine este primul-ministru al Romaniei si nu stie cine va fi presedintele Romaniei”, a subliniat Antonescu.

Presedintele PNL a mai spus ca prin noile materiale de campanie produse de PSD si Victor Ponta, care reiau mesajul “USL traieste”, premierul se deda la o forma “morbida” de spiritism politic, precum “o vrajitoare de conditie dubioasa”.

“Domnul Ponta si ai lui nu numai ca nu inlatura acele materiale, dar produc si altele, imi scriu, «draga Crin», ma anunta si pe mine ca USL traieste. Nu discut acum aceasta forma morbida de spiritism politic la care se deda domnul Ponta ca o vrajitoare de conditie dubioasa, eu discut de faptul – care este esential cand vorbim de respectarea legii, ca nicaieri in urma celor 34 de decizii ale Birourilor Electorale Judetene nu s-a procedat in consecinta si PSD si domnul Ponta personal sfideaza legea”, a spus Antonescu.

El a aratat ca prin nerespectarea deciziilor BEJ de inlaturare a materialelor de campanie ale PSD declarate ilegale, Victor Ponta si social-democratii denota “un vadit dispret” fata de aceste hotarari si deci pentru lege in ansamblu.