Antonescu: Ponta a calculat gresit, s-a pretat la o chestiune neeleganta politic prin inventarea lui Tariceanu pe post de magnet

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marti, la TVR, ca PSD ramane principalul adversar politic al liberalilor, punctand ca nu exista nicio sansa ca USL sa renasca. El a adaugat, totodata, ca Victor Ponta s-a pretat la o chestiune neeleganta politic, aceea de inventare a lui Calin Popescu Tariceanu ca magnet pentru liberalii nemultumiti.

Liderul liberalilor a mai spus ca nu exclude o posibila colaborare cu fortele de dreapta, mentionand, insa, ca cel putin deocamdata acest lucru nu reprezinta o prioritate.

“Prezidentialele reprezinta miza majora pentru noi. (…) Alegerile europarlamentare sunt o proba eliminatorie, pentru ca un scor de peste 20-25%, cat reprezinta tinta noastra, ne pozitioneaza in turul al doilea cu sanse”, a spus Crin Antonescu.

Vezi aici pozitia lui Crin Antonescu fata de alipirea peninsulei Crimeea la Rusia

Crin Antonescu a mai spus la TVR 1 ca Victor Ponta ar trebui sa fie “serios”, sa renunte la tertipuri de campanie, sa accepte realitatea politica si sa nu mai intretina “iluzia” fostului USL, reamintindu-i ca liberalii au ales sa mearga mai departe fara PSD.

“PSD ramane, pentru buna vreme, principalul nostru adversar politic. (…) Ponta a calculat gresit. (…) S-a pretat la o chestiune neeleganta politic prin inventarea lui Tariceanu ca magnet pentru liberalii nemultumiti”, a mai spus Crin Antonescu.

Referitor la o eventuala alianta cu fortele de dreapta pentru alegerile prezidentiale, Crin Antonescu a subliniat ca “nu e inchisa usa discutiilor cu nimeni” de pe acest esichier politic, dar deocamdata nu reprezinta o prioritate pentru PNL.

Antonescu a admis ca va exista o competitie ‘foarte stransa’ pentru alegerile prezidentiale din toamna, dar si-a exprimat increderea ca el, in calitate de candidat, va reusi sa intre in turul al doilea cu sanse de castig.