Antonescu: Ponta este suficient de inteligent, incat sa nu repete greselile facute de Basescu

Crin Antonescu, presedintele Senatului,  a declarat, in cadrul emisiunii Jocuri de putere de la Realitatea TV, ca premierul Victor Ponta este suficient de inteligent pentru a nu repeta greselile facute de Adrian Nastase si Traian Basescu in ceea ce priveste independenta justitiei.

“Il consider pe Victor Ponta suficient de inteligent si suficient de dornic sa faca politica a la long ca sa fi vazut ca regimul Adrian Nastase a durat foarte putin. Regimul Basescu a durat ceva mai mult, dar se sfarseste lamentabil. Daca Victor Ponta are ambitia sa faca politica pe termen lung nu are cum sa repete aceleasi greseli”, a spus Crin Antonescu, legat de justitie.

Crin  Antonescu s-a declarat nemultumit si de modul in care clasa politica se raporteaza la justitie si a criticat din nou pactul de coabitare dintre Ponta si Basescu, afirmand ca prin acesta “situatia se degradeaza, guvernul e slabit”.

In opinia sa, prin “loviturile pe care Traian Basescu le da prin institutii pe care le-a pastrat sub control in urma unui pact nefast si cam in afara Constitutiei” “incet incet tara e destramata la varful ei”.

“Avem politicieni care toti trebuie compromisi, un presedinte care e compromis de mult, o paralizie in unele privinte chiar a guvernului, a majoritatii parlamentare, o Curte Constitutionala care ignora ce vrea, chiar si Constitutia uneori, avem in continuare o tara debila in plan intern”, a sustinut Crin Antonescu.

Sursa foto: gov.ro