Antonescu: Ponta nu va mai fi premier, daca ajung presedinte

Crin Antonescu a vorbit, in aceasta seara, despre proiectul pe care il va demara in cazul in care va ajunge presedintele Romaniei. Liderul liberal nu vrea sa fie un presedinte de genul lui Traian Basescu, dar nici nu vede o colaborare cu Victor Ponta, din postura de premier.

” Sunt aproape sigur ca Ponta nu va mai fi premier(n.r.- daca ajunge presedinte). Si asta pentru ca se va crea o alta majoritate. Victor Ponta este obligat politic sa fie contracandidatul meu in alegeri. (…) Domnul Ponta nu poate sa opteze decat intre a candida la prezidentiale si nimic”, a declarat Antonescu la Romania Tv.

Liderul PNL le-a reamintit romanilor faptul ca nu isi doreste o negociere cu Traian Basescu in turul doi la prezidentiale, dar a recunoscut ca si-ar dori ca atat electoratul de stanga, cat si cel al presedintelui sa il voteze.

“Nu depind nici in turul intai , nici in turul doi, de Traian Basescu.

Cum sa le zic nu sustinatorilor lui Traian Basescu?! Ca imi doresc voturile electoratului sau,  e normal. Imi doresc chiar si voturile votantilor PSD, cu care nu am nimic”, a prezicat fostul presedinte al Senatului.

Citeste si: Antonescu, despre prezidentiale: O sa concurez si pentru intrarea in turul doi si pentru castigarea acestuia

Antonescu a explicat si de ce este imposibila o negociere cu Basescu.

“Nu am ce sa negociez cu domnul Basescu. Cu presedintele ar avea de negociat Ponta. Domnul Basescu vrea sa fie prim ministru, si vrea sa fie liderul dreptei, iar astea nu le poate negocia cu mine.

Nu candidez la presedintia Romaniei, pentru ca pe urma sa gasesc un subcontractor. Ce, dam tara cuiva in franciza, sau cum?”, a argumentat Antonescu.

Liberalul a incheiat subiectul amintind ca Ponta si Basescu se comporta dupa acelasi tipar. ” Domnul Ponta vorbeste de un presedinte frumusel cu fundita, cuminte. Domnul Basescu spune, mai explicit, sa i se lase tara pe mana. Eu sper ca romanii nu vor astfel de modele”, a concluzionat presedintele PNL.

Sursa foto: captura Romania TV