Antonescu: Ponta sa admita faptul ca USL a incetat din viata

Crin Antonescu i-a cerut , in aceasta seara, lui Victor Ponta sa nu se mai cramponeze de numele USL, o alianta distrusa de premier, care dorea sa o “transforme in PSD.”

“Ponta ofera o iluzie si anume refacerea USL. Domnul Ponta trebuie sa admita faptul ca USL a incetat din viata pentru ca PNL nu acceptat transformarea USL in PSD.

PNL-ul nu putea fi PSD-izat. Niste obiective din acel program ramane sa urmarim”, a spus liderul liberal la Realitatea Tv.

Antonescu a vorbit si despre electoratul USL si modul in care acesta s-a impartit, dupa destramarea aliantei.

“Vorbim de cei care regreta ruperea USL. Cea mai mare parte considera ca vina este impartita.

Citeste si: Crin Antonescu ia in calcul demisia de la sefia PNL in cazul in care liberalii iau sub 20% la europarlamentare

Exista niste diferente care incep sa arate componenta acestui electorat. Alegatorii PSD au o anumita perceptie, dar nu toti, cei din PNL o alta. Din punctul de vedere al PNL, timpul nu trebuie pierdut cu regrete.

Trebuie sa mergem mai departe pe calea refacerii complete a identitatii noastre si pe calea recuperaii obiectivelor stabilite in USL”, a punctat Crin Antonescu.

Presedintele PNL recunoaste ca in perioada USL nu s-a simtit 100% in pielea sa, fiind , de multe ori, nevoit sa ii arate intelegere fostului partener de Alianta.

“Am facut efortul de a fi jumatate dintr-un personaj. Am fost un bun coleg in acest tandem cu Victor Ponta. L-am ajutat si nu regret ca am facut-o.

Regret, insa, ca s-a ratat sansa unui proiect care nu se poate face decat la 40 ani. Romania nu a avut o asemenea majoritate legitima niciodata”, a mai spus Antonescu.

 [hdvideo id=396 ratingscontrol=on views=on title=on]