Antonescu: Ponta vorbeste ”cu mult drag” despre PNL, cum vorbea Radio Moscova despre Romania

Crin Antonescu a declarat duminica, aflat la Pitesti, ca ”speranta majora si grija principala” a lui Victor Ponta este ca PNL sa obtina un rezultat slab la alegerile europarlamentare si a punctat ca Traian Basescu este in continuare presedintele Romaniei fiindca “Victor Ponta a facut o suma de prostii si de lucruri incorecte”. Liderul liberal i-a ironizat pe Victor Ponta si pe Calin Popescu Tariceanu, spunand ca Ponta vorbeste ”cu mult drag” despre PNL, ”cum vorbea Radio Moscova despre Romania”, iar pe Tariceanu presedintele PNL l-a comparat cu Ana Pauker. 

”Cred ca e clar in continuare ca un rezultat prost al Partidului National Liberal este speranta majora si grija principala a lui Victor Ponta si a PSD, pentru ca ceea ce ei numesc cu ipocrizie, in mod mincinos, refacerea USL sa insemne anexarea singurului adversar profund ideologic si politic al Partidului Social Democrat si scoaterea din joc a singurului candidat la presedintie de care Victor Ponta se teme”, a afirmat Crin Antonescu duminica, la Pitesti, in fata membrilor Delegatiei Permanente a PNL Arges, transmite corespondentul Mediafax.

In discursul sau, liderul liberal i-a ironizat pe Victor Ponta si pe Calin Popescu Tariceanu, spunand ca Ponta vorbeste ”cu mult drag” despre PNL, ”cum vorbea Radio Moscova despre Romania”, iar pe Tariceanu presedintele PNL l-a comparat cu Ana Pauker.

Citeste si: Antonescu explica decizia luata de PNL de separare de PSD

”Victor Ponta vorbeste cu mult drag despre Partidul National Liberal, dar vorbeste cum vorbea in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial Radio Moscova despre Romania, care trebuia sa fie eliberata. Ma rog, paradoxal, tot de un Antonescu. Coincidenta. Domnul Tariceanu sta ca Ana Pauker si daca, intr-adevar, se intampla ceva dupa alegeri cu Partidul National Liberal, ceva rau, vine ocupatia sovietica, PSD-ista, si-l aduce pe domnul Tariceanu, adevaratul reprezentant al nazuintelor poporului muncitor din PNL”, a spus Crin Antonescu.

Presedintele PNL a mai afirmat ca ”nu este adevarat ca PNL e condamnat sa aiba maximum 15 la suta pentru ca reprezinta clasa mijlocie care intr-adevar e slaba si restransa numeric in Romania” si ca partidul pe care il conduce nu trebuie sa fie doar partidul clasei mijlocii actuale, ci partidul ”tuturor celor care au aspiratii de a deveni clasa mijlocie”.

”Totul se joaca si adversarii nostri inteleg asta, in jurul acestor alegeri. (…) Dincolo de ce mai mint ei la televizor alegerile se joaca, de data asta si la acest examen, din casa in casa, din om in om”, a mai spus Crin Antonescu.

Antonescu: Traian Basescu este in continuare presedinte pentru ca Ponta a facut o suma de prostii

Crin Antonescu a afirmat duminica, la Pitesti, ca Traian Basescu este in continuare presedintele Romaniei fiindca “Victor Ponta a facut o suma de prostii si de lucruri incorecte”, liderul liberal invocand pactul de coabitare, numirea sefilor de parchete si decizia CC pe tema cvorumului la referendum. 

”Traian Basescu e in continuare presedinte, ba chiar i-a mai crescut cota, pentru ca domnul Ponta a facut o suma de prostii si o suma de lucruri incorecte si domnul Traian Basescu va ramane in aceste conditii presedinte pana in 21 decembrie”, a declarat Crin Antonescu duminica, la Pitesti, in discursul sau de la Delegatia Permanenta a PNL Arges.

Crin Antonescu a spus ca unul dintre motivele pentru care Traian Basescu este in continuare presedinte este acela ca Victor Ponta l-a desemnat ministru de interne pe Ioan Rus care, ”in momentul in care s-a ajuns la referendum, a refuzat sa tina cont de solicitarile legitime de a reanaliza numarul de alegatori si a comunicat o cifra fantasmagorica”.

Antonescu a adaugat ca un alt motiv pentru care Basescu a ramas presedinte este acela ca ”s-a intervenit in plan diplomatic in forta in favoarea sa”, dar si acela ca ”la nivelul Curtii Constitutionale s-a produs acea erata care a schimbat textul de referinta din Legea referendumului in Legea alegerilor prezidentiale si asa s-a reinterpretat cvorumul”.

”Domnul Traian Basescu este in continuare presedintele Romaniei pentru ca Victor Ponta, cu aproape cinci milioane de voturi in spate, pe care le-am luat impreuna, a preferat sa semneze un pact de coabitare care sa-l legitimeze pe el ca prim-ministru, si nu voturile pe care noi le-am obtinut de la cetatenii romani”, a mai spus Crin Antonescu.

El a adaugat ca un alt motiv pentru care Basescu este presedinte este acela ca premierul Victor Ponta a negociat cu presedintele Basescu numirea sefilor principalelor Parchete. Presedintele PNL a tinut sa sublinieze ca nu a avut si nu are nicio intelegere cu Traian Basescu.

Liderul PNL a participat, duminica, la Pitesti, la sedinta Delegatiei Permanente a PNL Arges. La reuniune, au fost prezenti, de asemenea, Ludovic Orban, Adina Valean, fostul ministru al Economiei Andrei Gerea, precum si lideri liberali din alte judete.