Antonescu: Ponta vrea sa tina PNL la guvernare, intr-o relatie de semivasalitate. E inacceptabil!

Crin Antonescu a reiterat, in aceasta seara, ideea unei crize in USL, una provocata de PSD. Liberalii sunt, in continuare, nemultumiti de faptul ca Victor Ponta pune conditii cu privire la portofoliile destinate in Guvern, prin intelegere, Partidului National Liberal.

Antonescu recunoaste ca principala tensiune intre PSD si PNL a fost creata dupa ce Klaus Iohannis a fost propus pentru functia de vicepremier.

“Domnul Iohannis chiar e problema pentru domnul Ponta si nu inteleg de ce.

Eu sunt convins ca domnului prim ministru i-a displacut ideea de a ne inlocui niste ministri. Pana la urma , poate a lucrat mai bine cu dansii(n.r- Chitoiu, Gerea); regreti cat regreti, dar trebui sa iei pana la urma in calcul ca partenerii aduc alti oameni.

Ideea de nu ne lasa sa ne stabilim ministrii nu poate fi acceptata. Nu e vorba de orgolii, ci de imaginea PNL, care nu poate fi afectata. Nu poti sa imi vii ca premier si sa imi spui: “nu poti sa il aduci pe Iohannis ca vicepremier, du-l la finante!” Nu putem accepta astfel de lucruri, doar pentru ca vrea domnul Ponta.

Citeste si: Antonescu, despre atacul lui Tariceanu: Nimeni nu isi poate bate joc de PNL

Intrebat de Robert Turcescu la postul B1 Tv, daca are convingerea ca Ponta vrea o rupere a USL, liderul liberal a raspuns:

“Am un sentiment mai rau, ca domnul Ponta vrea sa tina PNL la guvernare, dar asa intr-o pozitie marginala, de semivasalitate, ceea ce nu e acceptabil. Noi vrem sa ne luam singuri deciziile”, a mai spus prezidentiabilul USL.

Cat despre potentiala amenintare pe care Ponta o resimte de cand liberalii l-au propus in functia de vicepremier pe Iohannis, Antonescu a spus:

“Ar fi culmea ca domnul Ponta sa se teama ca domnul Iohannis va deveni prezidentiabil, cand nu ma tem eu, cel care inca sunt propus pentru aceasta functie.”

 Sursa foto: Captura B1 Tv