Antonescu: Povestea cu 7,4 milioane de romani e un truc al lui Ponta, o demagogie

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, la Gandul Live, ca invocarea de catre Victor Ponta, in contextul cazului Radu Mazare, a celor 7,4 milioane de romani de la referendumul din 2012 este un truc al premierului, care da dovada de o demagogie cu gust indoielnic.

Antonescu a fost intrebat cum vede afirmatia lui Victor Ponta in care a facut referire la cei 7,4 milioane de romani care au votat in 2012 la referendum pentru demiterea lui Traian Basescu raportata la anchetele asupra unor lideri PSD.

“Acesta este un truc tipic domnului Ponta, din pacate (…) 7,4 milioane de oameni nu au nimic comun cu situatia domnului Mazare. Domnul Mazare poate sa fie nevinovat, pornesc de la asta, prezumtia de nevinovatie, s-ar putea sa fie dovedit vinovat, sper sa nu se intample asa, sper pentru oricine. Nu este exclus sa se petreaca sa spunem pe parcursul cercetarii cazului domniei sale chiar niste incalcari de reguli, niste abuzuri, oricum ar fi nu are nimic de a face cu cei 7,4 milioane de oameni (…) Nu e corect din partea domnului Ponta sa foloseasca acest numar mare de oameni cu tot ceea ce au pus ei atunci in acel vot drept paravan pentru o perchezitie la Mazare”, a afirmat Antonescu la Gandul Live.

Ce spune Crin Antonescu despre un guvern PSD-PNL

Crin Antonescu a adaugat ca in cazul lui Victor Ponta a observat o deformare a retoricii acestuia intr-un mod demagogic.

“Un tip de demagogie. Demagogia este un ingredient care din pacate, aici sper sa gresesc – dar trebuie sa o spun – e un ingredient care se gaseste in reteta oricarui politician si oricarui partid politic. E ca sarea, unii mananca mai sarat, altii mananca foarte putin sarat, dar un praf asa, e la toti”, a afirmat Antonescu, precizand ca nu exclude demagogia nici in cazul sau personal.

“La domnul Ponta anume, e un tip de neodemagogie de un gust foarte indoielnic”, a completat presedintele PNL.

Totodata, el a afirmat ca Victor Ponta este, din punct de vedere politic, “destul de omnivor”, in sensul ca se poate intelege cu oricine si poate face pace cu cei cu care a avut un razboi.

In ceea ce priveste justitia, Antonescu a afirmat ca in prezent are loc “o batalie pe preluarea acestui sistem, pe bucati din acest sistem, pe echilibrul de influente, ceea ce ar putea sa ne duca la situatia teribila ca de unde banuiam influenta unui centru de putere asupra justitiei sau a unor parti de justitie, sa avem acum batalia a doi centri de putere si deci si mai putina justitiei independenta”.

El a mentionat ca “in general” crede ca sunt dosare politice, exemplificand prin cel lui Adrian Nastase, care a “denotat influente si interese politice” deoarece in jurul acestui caz s-a “invartit nefiresc de multa politica”.

Liderul PNL a fost intrebat daca dosarul lui Liviu Dragnea este un dosar politic. “Daca nu exista in acest dosar nimic credibil, ca acuzatie, despre cumparare de voturi, despre organizare si implicare in fraudarea unor voturi, atunci nu putem avea decat un dosar politic si eu sper ca nu suntem in aceasta situatie, ca e doar o cauza careia instanta ii va gasi solutia justa”, a mai raspuns Antonescu.

Premierul Victor Ponta, lider PSD, a comentat scurt, marti, informatia privind perchezitiile incepute de procurorii DNA in cazul primarului Radu Mazare, spunand ca “7,4 milioane nu cred ca reusesc pana in noiembrie”, referitor la numarul persoanelor care au votat pentru demiterea presedintelui Basescu.

Citeste si: Ponta, despre perchezitiile DNA la Radu Mazare: 7,4 milioane nu cred ca reusesc pana in noiembrie
Ulterior, Ponta a afirmat ca are o parere foarte buna despre Radu Mazare, ca si majoritatea cetatenilor Constantei, si a sustinut ca si in 2012, dupa referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu, “s-a pornit un val de anchete” pentru ca USL sa nu fie votat in decembrie.

De asemenea, Ponta le-a spus, marti, presedintilor de CJ, reuniti la Palatul Parlamentului, sub egida UNCJR, ca o intreaga propaganda si un intreg aparat care ii detesta lucreaza impotriva lor, lucru la care trebuiau sa se astepte, aratand ca el personal si Guvernul ii vor sprijini.

“Nici in 1989 nu a putut sa ne impuste pe toti. Eu atunci aveam 17 ani, am iesit pe strada, ca multi dintre dumneavoastra, deci cred ca nici in 2014 nu o sa se poata intampla acest lucru. Cred ca proiectele importante pentru cetatenii tarii le veti desfasura in continuare, ca va veti face datoria fata de ei, iar cei mai multi dintre dumneavoastra probabil veti fi realesi in 2016, pentru ca v-ati facut datoria fata de oameni”, a spus Ponta.

El a aratat ca isi doreste ca Guvernul pe care il conduce sa fie un sprijin pentru proiectele alesilor locali si sa aiba o strategie integrata cu acestia.

“Va consider cei mai legitimi reprezentanti ai comunitatilor dumneavoastra, sunteti cei mai votati oameni si cei in care cetatenii au cea mai mare incredere. Cred ca in judetul, in orasul, in comuna dumneavoastra nici presedintele, nici eu, nici alt ministru nu poate sa concureze cu dumneavoastra in ceea ce priveste increderea pe care cetatenii v-o acorda. Din acest punct de vedere, cat voi fi sef al Guvernului, va voi respecta, va voi aprecia, si voi considera de fiecare data ca dumneavoastra reprezentati mai bine cetatenii Romaniei decat cei aflati in functii temporare aici, la Bucuresti, fie in Parlament, fie la Cotroceni, fie la Guvern”, a mai spus Ponta.