Antonescu: Premierul a spus ca daca nu votam proiectul Rosia Montana, vom plati 2 miliarde daune. Si totusi el nu voteaza

Presedintele PNL, Crin Antonescu,  a declarat, miercuri, ca nu a discutat in USL despre o pozitie comuna in ceea ce priveste proiectul Rosia Montana, precizand ca nu a fost informat de Victor Ponta despre obligatiile de plata care ar reveni statului roman in contextul in care proiectul nu s-ar mai aproba.

“Am avut discutii? Nu. A venit in Parlament si a spus ca fiecare voteaza cum vrea.Nu am avut o discutie in USL pe proiect, cu premierul nu am discutat niciodata despre angajamentele statului roman in aceasta privinta. Cu toate astea, premierul a spus ca daca nu votam proiectul vom plati 2 miliarde daune si totusi el nu voteaza. Doamna Rovana Plumb ne spune ca deputat ca s-ar putea sa voteze si ea contra. Nu pot sa spun ca este o pozitie duplicitara, ci neclara”, a afirmat Antonescu.

Crin Antonescu a cerut premierului sa se intalneasca si sa discute pe tema Rosia Montana. El a mai spus ca este de datoria Guvernului si a autoritatilor sa gandeasca strategiile de dezvoltare economica si a atras atentia ca in cazul Rosia Montana este vorba despre “resurse care apartin intregii natiuni”, iar decizia nu le poate apartine doar locuitorilor din zona.