Antonescu: Presedintele ar trebui sa respinga bugetul imediat ce ajunge la promulgare

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca presedintele Traian Basescu ar trebui sa retrimita bugetul de stat in Parlament imediat ce ajunge la promulgare, in conditiile in care a studiat proiectul, iar opinia sa a facut-o deja publica. 

“Faptul ca va respinge, ca va intoarce in Parlament bugetul nu este nicio surpriza. Domnul Basescu a prezentat pe larg si in repetate randuri motivele pentru care doreste sa retrimita bugetul, care este o lege ca oricare alta ca regim juridic in Parlament. Este prerogativa domniei sale, este dreptul domniei sale. Cred ca ar fi fost mult mai serios fata de cetatenii Romaniei, nu fata de domnul Ponta, nu fata de domnul Chitoiu sau de domnul Sarbu, odata ce presedintele si-a facut pe larg cunoscut punctul de vedere si de asemenea decizia la care are dreptul, de a respinge bugetul, sa o faca imediat ce ajunge la promulgare”, a declarat Antonescu la sosirea pe aeroportul Henri Coanda, dupa vizita oficiala efectuata in Republica Moldova.

Antonescu este de parere ca ceea ce face Traian Basescu, care trage de timp inca zece zile, nu este o chestiune serioasa fata de romani.

“Decizia se cunoaste. E clar ca presedintele e hotarat. E clar ca a facut analiza acestui buget. Ideea ca ar putea sa mai traga de timp inca zece zile nu mi se pare o chestiune serioasa pentru cetateni, pentru cei care platesc impozite in Romania. Este o chestiune cel putin frivola sa incepem cu un joc de calendar”, a mai spus Antonescu.