Antonescu: Proiectul Rosia Montana va fi respins de USL, dar se deschid posibilitatile pentru o legislatie sanatoasa si transparenta

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a  declarat, luni, ca proiectul privind Rosia Montana va primi raport de respingere din partea USL, votul asupra acestui document urmand a avea loc in aceasta seara, in jurul orei 18.00.

“Votul va fi in jurul orei 18. Principiul este raport de respingere pentru actualul proiect si cateva recomandari majore privitoare la constituirea unui cadru legislativ in baza unor criterii care exprima necesitatea de a construi o legislatie care sa dea sansa dezvoltarii si exploatarii, nu doar la Rosia Montana in conditii convenabile rentabile, rezonabile pentru statul roman si economia romaneasca.  

Acest proiect va fi respins si mai departe se deschid toate posibilitatile pentru ca o legislatie sanatoasa si transparenta, bazata pe criterii universal acceptate, la vedere, in beneficiul statului roman, sa fie reglementata.”, a declarat Crin Antonescu, dupa sedinta USL.

La randul sau, Victor Ponta a confirmat ca pozitia USL este aceea de respingere a proiectului Rosia Montana si a subliniat ca viitorul proiect cu siguranta va fi mult mai bun decat acesta.

“Pozitia USL este de a respinge proiectul si de a da un mesaj ca Romania sustine proiectele de exploatare, insa de a stimula si sustine un cadru legislativ larg pentru toate aceste proiecte si de a solicita institutiilor cu expertiza in domeniu sa participe la crearea acestui cadru. A fost prima data cand despre proiectul Rosia Montana s-a discutat serios si nu demagogic. Daca proiectul de lege nu a fost suficient de bun, inseamna ca viitorul proiectul va fi mult mai bun”, a spus Ponta.