Antonescu: Proiectul USL a costat foarte mult PNL

ANTONESCU, DE 1 IUNIE: Le doresc tuturor copiilor sa traiasca intr-o lume mai buna

Crin Antonescu, a declarat, astazi ca, prin iesirea liberalilor de la guvernare, nu se declanseaza o criza politica. In schimb, liderul liberal crede ca proiectul USL “a costat foarte mult PNL”.

“Daca noi iesim de la guvernare, nu se creeaza o criza politica, exista formule de majoritate, se vor face. Parerea mea de rau este ca acest proiect foarte costisitor pe noi, cel putin pe liberali, ne-a costat foarte mult, ca nimeni nu a luat de guler PSD sa-l intrebe de ce v-ati aliat cu liberalii. O data pentru ca electoratul PSD, cu tot respectul, in general, nu are acest tip de raportare, este mai putin exigent, este pe logica <lasa ca stiu ei ce fac>; doi, asocierea PSD cu PNL nu ridica nicio problema nimanui pentru ca nu PSD avea in mod istoric de reprosat sau alegatorii PSD aveau de reprosat.

 Cu electoratul PNL a fost mult mai complicat. Noi vreme de 18—20 de ani am fost partide aflate in confruntare politica din toate punctele de vedere”, a spus Antonescu la intâlnirea cu reprezentanti ai comunitatii românesti din Austria.

Antonescu a mai declarat ca, indiferent de consecinte, proiectul USL trebuia facut.

Citeste si: Crin Antonescu: Preferam sa ne retragem de la guvernare. Nu s-au respectat reguli fundamentale

“Am socotit si socotesc si acum ca trebuia facut acest lucru si imi pare rau ca un proiect care totusi putea conferi sansele unor constructii durabile, pentru ca daca stateam patru ani impreuna ne desparteam dupa aceea, ori unii ori altii continuau. Nu se mai apucau iarasi in ciclul contestatiei. Nu s-a putut”, a afirmat Antonescu.

Presedintele Senatului a tinut sa sublinieze ca nu este vorba de o criza.

“Nu e vreo criza. Imaginati-va ca am fi candidat separat si ca intr-un fel sau altul o majoritate se poate face. De ce aceasta majoritate nu a fost pastrata in conditiile in care PSD a avut o viata foarte comoda la guvernare cu noi, in care noi am facut multe concesii in ideea ca este un partid mai mare, are instincte mai puternice, am cautat sa ne intelegem partenerul, nu s-a putut”, a mai precizat liderul PNL.