Antonescu propune deputatilor liberali sa voteze pentru ridicarea imunitatii lui Vlad Cosma

Presedintele Senatului Crin Antonescu, a declarat, luni, ca va propune deputatilor liberali sa voteze pentru incuviintarea cererii privind arestarea preventiva a deputatului PSD Vlad Cosma.

“Va fi supusa votului cererea de ridicare a imunitatii unui coleg deputat (Vlad Cosma – n.r.). Voi merge la sedinta, voi cere colegilor deputati liberali sa voteze pentru incuviintarea acestei cereri. Pana la o sentinta definitiva, crededem in prezumtia de nevinovatie si ii socotim nevinovati chiar si pe cei impotriva carora a fost inceputa urmarirea penala, dar am convingerea ca pentru imaginea parlamentului aceasta cerere trebuie incuviintata si cer deputatilor liberali vot faborabil”, a spus Antonescu, conform Mediafax.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor urmeaza sa il audieze, luni, pe deputatul PSD Vlad Cosma, in cazul caruia Ministerul Justitiei a solicitat incuviintarea arestarii preventive.

Comisia juridica urmeaza sa intocmeasca un raport, care va fi supus dezbaterii plenului Camerei Deputatilor.

Citeste si: Antonescu cere ca Legea Amnistiei sa fie respinsa urgent de Camera

Vicepresedintele comisiei Ciprian Nica preciza zilele trecute ca lucrarile comisiei si votul in privinta acestei cereri a Ministerului Justitiei vor fi secrete.

“Noi nu ne putem pronunta pe temeinicie, ci numai din punct de vedere juridic vedem ce probe sunt la dosar, daca sunt probe si ce contine acel dosar. Probabil, trebuie sa ai ceva acolo ca sa ceri arestarea preventiva, ca sa incuviintezi arestarea insemna ca este o fapta deosebit de grava care este de o periculozitate aparte”, a mai spus Nica.

Deputatul PSD Vlad Cosma a avut, joi, o prima lectura a dosarului care a fost transmis Camerei Deputatilor pentru incuviintarea arestarii preventive a acestuia.

Cosma a venit la Comisia juridica din Camera Deputatilor insotit de avocatul sau si deputatul Catalina Stefanescu pentru a studia dosarul pentru care se cere incuviintarea arestarii preventive.

La iesirea de la Comisia juridica, deputatul a refuzat sa faca declaratii cu privire la dosar, precizand ca singura sa declaratie va fi cea din plenul Camerei Deputatilor, cand se va supune votului solicitarea DNA. 

Foto: Romania Libera