ANTONESCU: Romania are nevoie de un alt model de presedinte, experimentul Basescu s-a incheiat

Antonescu: I-ar fi fost mai bine lui Victor Ponta sa plece imediat dupa alegeri

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi, in emisiunea “Jocuri de putere” moderata de Rares Bogdan la Realitatea TV, ca Romania are nevoie de un alt model de presedinte, de un om liber, cu o alta tinuta morala si cu o alta logica, nu de modelul tip “marioneta lui Traian Basescu” sau de cel al lui Victor Ponta, care a copiat modelul lui Adrian Nastase.

“Daca cetatenii doresc un om liber, eu sunt un astfel de om. Sunt un om liber. Experimentul Basescu s-a incheiat si Romania are nevoie de o alta tinuta morala, de o alta logica, de un alt model de presedinte”, a declarat presedintele PNL.

“Daca Victor Ponta va mai avea conflicte cu baronii, le va avea din lupta de putere din noua garda din jurul sau, fenomen care se repeta cu perioada Nastase. Domnul Ponta merge dupa modelul Adrian Nastase, este irezistibil de atras. Victor Ponta, un om inteligent, are o problema de cultura”, a adaugat Antonescu. 

Referindu-se la votantii lui Traian Basescu, liderul PNL a spus ca daca acestia isi doresc un model aidoma lui Traian Basescu sau care sa fie omul acestuia, el nu poate fi si nici nu isi doreste, iar daca vor fi sustinute marionetele lui Basescu, acestea nu vor castiga.

Crin Antonescu: In saptamana mare putem sa ne amanam polemicile si bataliile politice

 “Daca dansii doresc un presedinte aidoma lui Traian Basescu, le spun ca asta nu doresc sa fiu si nici nu se poate. Daca doresc un presedinte care sa fie de fapt omul lui Traian Basescu, un fel de marioneta,  nici atat. Aici insa nu sunt toal lipsiti de speranta, pentru ca nu este exclus ca Traian Basescu sa gaseasca un asemenea om. Insa sunt foarte mari sanse sa nu castige. Insa marionetele lui Traian Basescu nu castiga. Mihai Razvan Ungureanu ar putea fi aceasta marioneta, insa Traian Basescu alege sa nu-l foloseasca nu stiu din ce motive”, a spus liderul PNL. 

Intrebat ce considera ca l-ar determina pe Traian Basescu sa-l voteze in turul doi al alegerilor prezidentiale, Crin Antonescu a declarat ca nu respinge votul nimanui, insa nu are nevoie de votul acestuia. Liderul PNL a amintit de campania pornita impotriva sa dupa ce s-a rupt USL, potrivit careia s-ar fi aliat cu Basescu, o campanie pe care o considera bazata pe minciuna si construita propagandistic.

“Nu resping votul nimanui, dar nu am nevoie si nu vreau votul lui Traian Basescu;. Asupra mea se duce o campanie bazata pe o minciuna urata de tot care este construita propagandistic. Din cauza ca s-a rupt USL si Antonescu nu merge inainte cu niste lucruri pe care le fac cei din PSD, asta inseamna ca m-am inteles cu Traian Basescu. Nu m-am inteles deloc cu Traian Basescu, nu am o perspectiva schimbata si nu-l consider vreun aliat. Problema este cu ce argumente cer votul de la milioane de cetateni romani.

Exista oameni care il cred si-l sustin pe Basescu, insa eu nu accept votul de la marii electori. Asta e principiul feudal al baronilor. Asa au ajuns ele partide de baroni si liderii dependenti de baroni. Nu ma intereseaza asa ceva. Stiu ca in practica asa cam se iau buna parte din voturi. Eu vreau voturi de la oricare cetatean roman, inclusiv de la Traian Basescu, dar nu urmaresc si nu construisc o intelegere cu Traian Basescu”, a adaugat Crin Antonescu.