Antonescu: Romania va fi prima tara care va renunta la vizele pentru cetatenii moldoveni

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, si-a exprimat speranta ca liberalizarea regimului de vize pentru cetatenii moldoveni nu va reprezenta un obstacol, mai ales dupa summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius. Declaratia a fost facuta intr-o conferinta de presa sustinuta in cadrul vizitei sale in Republica Moldova.

“Va trebui ca la Bruxelles sa se traga niste invataminte inclusiv din recentul summit si va trebui ca toti decidentii UE sa inteleaga ca daca vor intr-adevar ca Europa sa fie cat mai larga, ca in Europa accesul unor oameni si state care impartasesc aceleasi valori sa fie facilitat, atunci astfel de lucruri nu trebuie sa se transforme in piedici, iar eu cred ca ceea ce s-a petrecut la Vilnius, cu toate consecintele geopolitice din aceasta zona, a facut ca aceste lucruri sa fie mai bine intelese si in acest sens sunt optimist”, a declarat Crin Antonescu.

Intrebat daca Romania va fi prima tara care va ridica obligativitatea vizelor pentru cetatenii Republicii Moldova, Crin Antonescu a raspuns: “Cu siguranta, da!”.