Antonescu si-a anuntat demisia din fruntea PNL si pe Facebook. Posibili interimari la conducerea PNL

Crin Antonescu a anuntat, intr-o postare pe Facebook, ca rezultatul PNL este sub asteptarile liberalilor, el precizand: “Am anuntat in aceasta dimineata, intr-o conferinta de presa, ca imi voi tine cuvantul si voi demisiona din fruntea Partidului National Liberal!”. Mai multe nume sunt vehiculate pentru a prelua in regim de interimat conducerea PNL, insa se asteapta sedinta BPN.

“Este evident ca la un rezultat de 15% PNL nu poate fi multumit! Este un rezultat sub asteptarile noastre si asa cum am anuntat neatingerea obiectivului stabilit e un esec pe care ca presedinte mi-l asum! Am anuntat in aceasta dimineata, intr-o conferinta de presa, ca imi voi tine cuvantul si voi demisiona din fruntea Partidului National Liberal! Voi anunta acest lucru in sedinta Biroului Politic National voi anunta acest lucru colegilor mei si vom lua deciziile care se impun acolo!”, se arata in postarea lui Antonescu.

Afla aici detalii despre sedinta BPN al PNL

Anterior, acesta declarase ca scorul partidului la europarlamentare este sub asteptarile liberalilor, precizand ca el isi va tine promisiunea legata de scorul formatiunii si ca va face acest anunt in sedinta BPN.

“La un rezultat de 15%, PNL nu poate fi multumit, este un rezultat sub asteptarile noastre. Asa cum am anuntat din campanie, neatingerea obiectivului este un esec pe care ca presedinte mi-l asum. Evident ca imi voi tine cuvantul, nu s-a pus niciodata problema alfel. in sedinta de la ora 14.00 voi anunta colegii si vom lua decizia acolo”, a afirmat Crin Antonescu.

El a fost intrebat daca este certa demisia sa din fruntea partidului. “Nu exista niciun fel de dubiu in legatura cu acest lucru, numai ca un presedinte de partid nu-si da demisia in fata presei, ci pentru ca este o decizie politica, o face in fata partidului sau”, a precizat Antonescu.

Citeste si: Iohannis a demisionat de la conducerea PNL. Afla aici detalii

Liderii PNL vor discuta in BPN, luni, despre convocarea unui congres extraordinar pentru succesiunea la sefia partidului astfel incat sa nu se ajunga in toamna cu presedinte interimar, in conditiile in care Crin Antonescu si Klaus Iohannis isi parasesc functiile, transmit surse politice.

Surse din conducerea PNL au precizat ca in mod formal in sedinta BPN urmeaza sa fie convocata Delegatia Permanenta. Potrivit Statului PNL, Delegatia Permanenta este forul abilitat sa convoace congresul extraordinar al partidului.

Surse politice sustin ca posibili lideri interimari ai PNL, pana la Congres, ar putea fi: 

Eugen Nicolaescu

Norica Nicolai

Mihai Voicu

Puiu Hasotti

Dan Motreanu

Rares Manescu

Marcel Vela