Antonescu si Ponta nu vor mai aparea impreuna la conferintele de presa. USL va avea purtator de cuvant

crin-antonescu-pnl

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti seara, ca nu va mai aparea alaturi de liderul social-democrat Victor Ponta la conferintele de presa ale Uniunii Social Liberale (USL) si a cerut ca USL sa aiba purtator de cuvant. Anuntul lui Crin Antonescu vine dupa ce, in ultimele zile, cei doi s-au acuzat reciproc de minciuna.

“Nu fac parte din categoria lui Traian Basescu si, ma tem, Victor Ponta, care dupa ce s-au scuipat apar impreuna in fata unei tari intregi. Daca am ajuns sa ne facem unul pe altul mincinos – si doar unul este mincinos, nu amandoi – nu mai pozam in fata cetatenilor impreuna, conferinte de presa si concerte de presa impreuna nu mai dam”, a spus liderul liberal, intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv.

Crin Antonescu a vorbit si despre situatia de marti din Parlament, cand ca PSD a boicotat PNL in ce priveste validarea lui Rares Bogdan pentru sefia TVR, aratand ca social-democratii “au sters-o” din Parlament in momentul votului.

“Se fac comentarii, se fac stiri de presa, Parlamentul a respins candidatura lui Rares Bogdan la sefia Televiziunii Romane. Parlamentul nu a respins. (…) In plenul din cele doua Camere, din 176 de voturi, 174 au fost pentru candidatura. Nu a fost acceptata pentru ca grupurile PSD, UDMR si PDL au parasit sala. PSD pur si simplu au sters-o.

PSD, prin vocea presedintelui sau, domnul Ponta, a declarat public de ieri ca vor sustine candidatul pe care il vom propune. De asemenea, premierul, in cursul diminetii a confirmat de doua ori la telefon. Asta e istoria, din nou despre adevar, cuvant, minciuna”, a spus Antonescu.

Presedintele PNL a mai afirmat ca i-a transmis lui Victor Ponta ca televiziunea publica “este intr-o situatie critica, este pur si simplu decapitata”, adaugand ca nu se poate adopta o ordonanta de urgenta pentru desemnarea unei conduceri interimare, “pentru ca parlamentarii au plecat de la vot”.

“Mai bine cheama din nou parlamentarii la vot”, a incheiat Crin Antonescu.

Fostul Consiliu de Administratie al TVR, care era condus de presedintele-director general al televiziunii publice, Claudiu Saftoiu, a fost demis pe 10 decembrie de Parlament, odata cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012.

Marti, realizatorul de televiziune Rares Bogdan, propus de PNL pentru pozitia de presedinte director general interimar al TVR, a fost avizat favorabil de Comisiile de cultura din Parlament, dar in plenul celor doua Camere ale Parlamentului nu au fost intrunite voturile necesare pentru a fi validat, el anuntand ulterior ca isi retrage candidatura pentru aceasta pozitie din cauza “razboiului politic” dintre PNL si PSD.

Rares a afirmat ca a vorbit cu presedintele PNL, Crin Antonescu, dupa votul din Parlament si acesta “era negru, era suparat, a considerat ca Victor Ponta nu a respectat intelegerea”, si ca a avut o discutie si cu premierul Victor Ponta, care i-a spus ca “Romania merge inainte”.

La votul din plen, parlamentarii PDL s-au retras din sala, iar din partea PSD au fost prezenti doar liderii de grup si alti cativa parlamentari.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la Antena 3, ca are retineri fata de propunerea ca Rares Bogdan sa preia functia de presedinte director general al TVR, el aratand ca preocuparea sa este ca TVR sa devina un serviciu dorit de romani, dar care sa cheltuie mai putin in aceasta perioada dificila.