Antonescu si Ponta s-ar putea intalni luni dimineata, zi in care s-ar putea convoca si Parlamentul in sedinta comuna

Liderul PNL Crin Antonescu spune ca interpreteaza “optimist” declaratia premierului potrivit careia a ales ca guvernarea sa continue in formula USL si intelege din spusele lui Victor Ponta ca renunta la conditia vicepremierului PC, nemaifiind atunci niciun motiv sa nu se mearga mai departe de luni.

Antonescu a fost intrebat, intr-o interventie telefonica la Antena 3, cum interpreteaza raspunsul lui Victor Ponta la solicitarea sa.

“Nu pot sa-l interpretez decat optimist, in sensul ca a revenit la spiritul initial al intelegerii noastre, spirit care inseamna in esenta ca USL inseamna un acord de fond intre PSD si PNL. si, daca acesta este sensul declaratiei premierului, nu pot decat sa o salut”, a spus Antonescu.

El a mentionat totodata ca nu a avut nicio discutie zilele acestea nici cu Victor Ponta, nici cu alti “fruntasi” PSD si ca, din cate stie, nici alti colegi ai sai nu au fost contactati de social-democrati.

“Eu consider ca nu exista nicun motiv temeinic, serios pentru ca alianta sa nu continue si, in al doilea rand, ca in ceea ce ma priveste si in ceea ce priveste PNL suntem cat se poate de dispusi la acest lucru”, a mai spus Antonescu, solicitat sa precizeze cum evalueaza actuala situatie din USL.

Crin Antonescu a aratat totodata, chestionat in legatura cu vicepremierul PC, ca din punctul sau de vedere aceasta chestiune este “foarte clara”.

“Nu a existat si nu va exista. Pastram toate raporturile de reprezentare in acest Guvern asa cum au functionat ele de la inceput si pana acum si mergem mai departe. Inteleg din declaratia domnului Ponta ca renunta la o asemenea conditie, asa o citesc eu, optimist, si atunci evident ca nu avem niciun fel de motiv sa nu mergem mai departe de luni, cu o noua formula guvernamentala, in sensul a cativa oameni noi, dar pe aceleasi temeiuri pe care am construit si pe care au functionat alianta si guvernul”, a mai spus Antonescu.

Liderul PNL a mai spus ca o intalnire cu PSD ar putea avea loc, din punctul sau de vedere, oricand ar fi solicitata.

“Cred ca luni dimineata cel mai tarziu ar trebui ca ea sa aiba loc, ca sa putem luni deja sa solicitam convocarea Camerelor in sedinta comuna. Pe de alta parte, nici n-ar mai fi nevoie de vreo discutie, pana la urma n-ar fi nevoie decat ca lucrurile pe care ne-am inteles, care sunt in comun agreate, cu exceptia acestei inventii cu vicepremier Daniel Constantin, sa vina in Parlament si atunci e foarte simplu, nici nu mai e nevoie de o discutie. Dar probabil ca o astfel de discutie se va face”, a mentionat Antonescu.

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta a raspuns solicitarii liderului PNL, Crin Antonescu, de a alege intre PNL si USD, spunand ca raspunde acestei cereri alegand ca guvernarea sa continue pana in 2016, inclusiv, in formula USL si refuzand sa raspunda altor intrebari pe aceasta tema.

“Am ales ! Am ales ca, in 2014-2016, sa pastram formula de succes USL. Cred ca cea mai buna formula de guvernare este USL”, a spus Ponta, fara sa raspunda la alte intrebari pe aceasta tema in pofida insistentelor presei.

El nu a dorit nici sa precizeze daca postul de presedinte al Senatului apartine, de fapt, PNL sau PC, conform protocolului de functionare a USL.

De asemenea, premierul Victor Ponta a declarat, in cursul serii de vineri, ca doar Uniunea Social Liberala poate oferi stabilitate politica si guvernamentala in anii 2014, 2015, 2016, stabilitate necesara pentru ca rezultatele economice bune din 2013 sa fie obtinute si in viitor.

“Imi doresc un singur lucru: ca rezultatele extraordinare din punct de vedere economic pe care le-am avut in 2013, confirmate azi, sa continue si in 2014, 2015, 2016. Pentru asta avem nevoie de stabilitate politica si guvernamentala si aceasta stabilitate poate fi oferita doar de USL”, a precizat Ponta.

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, ca PNL nu accepta sa fie pus pe picior de egalitate cu PC, el afirmand: “PSD trebuie sa aleaga intre noi si ei”.”Din punctul nostru de vedere, e limpede: nu vrem nimic de la altii.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, la B1TV, ca premierul Victor Ponta are de raspuns “cetatenilor din Romania” pana luni daca mai vrea sa faca guvern cu PNL, cu Klaus Iohannis vicepremier, sau construieste alta alianta, cu Gabriel Oprea, Daniel Constantin si Dan Voiculescu.