Antonescu si Ponta se intalnesc pentru a discuta despre Iohannis si validarea noilor ministri

Presedintele PNL, Crin Antonescu, s-ar putea intalni, in cursul zilei de duminica, cu premierul Victor Ponta, pentru a clarifica anumite aspecte procedurale cu privire la numirea primarului de Sibiu, Klaus Iohannis, la conducerea MAI si in functia de vicepremier.

Liderul liberal a declarat ca se va intalni cel mai probabil duminica cu Victor Ponta, pentru a lamuri aspectele procedurale de preluare a functiei de vicepremier de catre Klaus Iohannis.

Asta dupa ce, vineri, dupa sedintele Biroului Politic si Delegatiei Permanente a PNL, Crin Antonescu a anuntat ca il nominalizeaza pe Klaus Iohannis pentru functiile de ministru de Interne si vicepremier, dar si alte schimbari in Guvern, dupa cum urmeaza:

– Eugen Nicolaescu paraseste Ministerul Sanatatii pentru a prelua Ministerul Finantelor in locul lui Daniel Chitoiu;
– Cristian Busoi, nominalizat la Ministerul Sanatatii;
– Teodor Atanasiu, nominalizat la Ministerul Economiei.

Citeste si: Antonescu a declarat ca se va respecta legea in cazul numirii lui Iohannis

“Cand domnul Ponta se va intoarce in tara, inteleg ca in cursul zilei de astazi (n.r.-sambata), fie azi, fie maine (n.r.- sambata sau duminica), ne vom intalni si vom discuta aspecte procedurale privitoare la formula in care si prin care Klaus Iohannis va ocupa functia de vicepremier si, de asemenea, la calendarul investirii acestor oameni in guvern”, a declarat Crin Antonescu, sambata, intr-o interventie telefonica la un post de televiziune.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost desemnat vineri, de PNL, pentru functiile de vicepremier si ministru de Interne.

El spunea ca nu este dispus sa renunte foarte usor la Primarie si ca, daca legislatia o va permite, va pastra functia, concomitent cu pozitiile din Guvern, apreciind ca se pot gasi solutii de interimat pentru o perioada rezonabila de timp.

Vezi aici declaratiile lui Iohannis dupa nominalizarea anuntata vineri