Antonescu: Suntem de acord cu comisia de ancheta, propun sa fie condusa de Ilie Sarbu

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca este de acord cu infiintarea comisiei de ancheta in cazul Ioanei Basescu, insa a adaugat ca pozitia PNL nu vine ca urmare a unui ultimatum dat de PSD. Totodata, Antonescu a propus ca aceasta comisie sa fie condusa de social-democratul Ilie Sarbu.

“Vorbim despre o comisie speciala de ancheta, care priveste lucruri serioase. Nimeni din PNL nu va impiedica vreo comisie de ancheta. Vom fi de acord cu comisia. Propun ca aceasta comisie sa fie condusa de domnul Ilie Sarbu, pentru ca este un personaj politic cu greutate, pentru ca macar in legatura cu domnia sa nu s-ar putea indoi nimeni ca lupta dansului ar putea sa se clatine si pentru ca nu am fi in situatia in care, daca aceasta comisie se termina foarte repede cu niste note cum au fost de la Parchet sau de la notari, sa nu-l aud cumva pe domnul Victor Ponta spunand ca asta e o treaba a Parlamentului. Sa fie treaba Parlamentului cu domnul Ilie Sarbu in frunte. L-am vazut destul de alarmat in ceea ce priveste pozitia mea, decizia oficiala o vom lua maine, poimaine, vom hotari, numai nu azi, ca nu cumva din vreun comentariu pripit chiar sa creada cineva ca ne-ar putea da ultimatumuri”, a declarat Antonescu.

Presedintele PNL a mai subliniat ca PNL nu va accepta niciodata sa adopte decizii pe care oameni din afara partidului sa le anunte la televizor si a atras atentia ca nimeni nu poate da un ultimatum partidului pe care il conduce.

Unii au comentat: Crin Antonescu nu are de ales, PNL nu are de ales. Avem intotdeauna de ales, pentru ca suntem liberi. Liberi de toate cele, cu exceptia angajamentelor pe care ni le luam fata de alegatorii nostri. Restul propaganda, amenintari, gimnastica electorala, acestea nu ne fac mai putin liberi. Am avut luni o discutie telefonica cu Victor Ponta, am discutat despre asumarea de catre comisia de buget finante din Senat a unei cercetari. Nu am avut nicio alta discutie despre constitutirea unei alte comisii. Ponta a venit la Parlament, nu ne-am intalnit acolo, nu am fost instiintat, erau acolo doi-trei ministri liberali.

Ar trebui sa fie clar pentru domnul presedinte al PSD, domnul Victor Ponta. PNL nu va ajunge niciodata in situatia in care sa adopte decizii pe care oameni din afara partidului sa le anunte la televizor. Nu putem accepta. Nu ne-am pronuntat pe acest fond si s-a dezlantuit un atac, se vehiculeaza ideea unei cardasii cu Traian Basescu, olucruri strigatoare la cer. Nu am a discuta nicuna din aceste forme de propaganda. Vom lua deciziile statutar. Nu a existat niciun ultimatum, Ponta nu a formulat asa ceva, dar vad ca ideea a fost vehiculata. Nimeni nu poate da un ultimatum PNL-ului. PNL este un partid serios, care nu ia decizii in functie de comanda data la tv sau anunturile grabite date de partenerul nostru Ponta, ci asezand si chibzuind lucrurile”, a declarat Crin Antonescu.

“PNL ia aceasta decizie cand vrea, dar nu azi. Nu stiu, chiar nu stiu (daca a mintit Ponta – n.r.), nu e problema mea”, a conchis liderul PNL.