ANTONESCU: Este un esec pe care ca presedinte mi-l asum, imi voi tine cuvantul dat in campanie – LIVE TEXT

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat luni, intr-o conferinta de presa la sediul PNL, ca rezultatul de 15% obtinut de PNL la alegerile europarlamentare este unul sub asteptari in raport cu obiectivul asumat, precizand ca isi va anunta decizia privind o eventuala demisie in sedinta Biroului Politic care va incepe la ora 14.00, decizie pe care “nu o va supune la vot, deoarece este un act unilateral”.

Mondo News a transmis in format LIVE TEXT principalele declaratii ale liderului PNL.

DECLARATII LIVE TEXT:

– Suntem foarte aproape de a avea rezultatele oficiale ale alegerilor de ieri si dupa ce si BEC a anuntat dimineata rezultatele partiale, putem sa facem anumite aprecieri despre rezultate. Evident ca la un rezultat de 15% PNL nu poate fi multumit, este un rezultat sub asteptarile noastre si neatingerea obiectivului stabilit este un esec pe care ca presedinte mi-l asum. Imi voi tine cuvantul, sedinta BP voi anunta acest lucru colegilor mei.

Citeste si: Iohannis a demisionat de la conducerea PNL. Afla aici detalii

– Multumesc tuturor alegatorilor care au votat cu PNL si tuturor liberalilor care s-au implicat in aceasta campanie, in care cei mai multi si-au facut datoria si vom face o analiza detaliata in cursul acestei saptamani. Pot sa apreciez ca acest decalaj vine dintr-un vot politic dat mai ales in mediul urban si nu din deficiente organizatorice. Rezultatul arata ca PSD si aliatii sai nu pot sa fie castigatorii alegerilor prezidentiale. Batalia pentru presedintia Romaniei este una perfect deschisa si apelul meu catre toti alegatorii de dreapta este unul la incredere si faptul ca in conditiile prezentei de ieri, reduse mai ales pe urban, in care PSD nu a reusit mai mult 37% arata ca batalia este deschisa. Dupa aceste alegeri care sunt sub asteptari pentru toate partidele, PNL spera ca toata lumea a constatat ca povestea lui Victor Ponta nu mai poate fi crezuta. USL este de domeniul trecutului, PNL este cea mai puternica forta de opozitie fata de PSD si guvern si orizontul politic este al unei batalii stanga-dreapta. Astazi voi propune ca europarlamentarii PNL sa adere la grupul Partidului Popular European, este o decizie pe care o voi propune colegilor pentru ca nu putem asuma riscul ca UE sa fie condusa de un presedinte socialist si in sensul acesta cine va avea mai multi europarlamentari intre PPE si PES va desemna presedintele Comisiei Europene si optiunea noastra e foarte clara, pentru dreapta.

– Exista o compatibilitate doctrinara intre PPE si PNL care este traditional si constant un partid de dreapta. Sensul acestei decizii este ca dreapta rtebuie sa si uneasca fortele in Romania si la sedinta BP sper sa fie validata de colegii mei. 

– As vrea sa remarc un lucru: guvernul Ponta 3 impotriva caruia am depus o motiune de cenzura, sa speram ca a doua zi dupa alegeri vom avea cvorum, guvernul nu are sustinerea politica electorala pentru ca nu are majoritate, chiar daca socotim si voturile UDMR.

– La ora 14.00 vom avea o sedinta a Biroului Politic, vom lua decizii importante si toate deciziile vor fi luate in zilele urmatoare, sper ca in cursul acestei saptamani lucrurile sa se clarifice. Un lucru este clar: nu se pune problema ca PNL sa revina alaturi de PSD la gvuernare, ca PNL sa nu isi asume misiunea de a avea o alternativa la guvernarea Ponta PSD. Nu supun demisia mea la vot, este un act unilateral de vointa. Eu imi tin cuvantul, asa cum am declarat public. Imi voi anunta demisia de la sefia PNL in sedinta. 

– Le multumim celor din ALDE, insa exista decizii politice care depasesc sentimentele. Nu putem riscul de a avea un presedinte socialist al Comisiei Europene. Decizia va fi luata in Biroul Politic Central.

Potrivit primelor rezultate partiale anuntate de BEC, alianta PSD-UNPR-PC a obtinut cele mai multe procente la alegerile europarlamentare 37,25% , urmata de PNL, cu 14,86 %, si de PDL, cu 12,26% din voturi. Revelatia acestor alegeri este Mircea Diaconu, care a obtinut ca independent 6,95%, un scor peste UDMR (6,48%) si (PMP 6,24%). Rezultatele partiale au fost centralizate dupa numararea a 93% din voturi. AFLA AICI DETALII