Antonescu: Traian Basescu este in continuare presedinte pentru ca Ponta a facut o suma de prostii

Crin Antonescu a afirmat duminica, la Pitesti, ca Traian Basescu este in continuare presedintele Romaniei fiindca “Victor Ponta a facut o suma de prostii si de lucruri incorecte”, liderul liberal invocand pactul de coabitare, numirea sefilor de parchete si decizia CC pe tema cvorumului la referendum.

”Traian Basescu e in continuare presedinte, ba chiar i-a mai crescut cota, pentru ca domnul Ponta a facut o suma de prostii si o suma de lucruri incorecte si domnul Traian Basescu va ramane in aceste condiţii presedinte pana in 21 decembrie”, a declarat Crin Antonescu duminica, la Pitesti, in discursul sau de la Delegaţia Permanenta a PNL Arges, potrivit Mediafax.

Crin Antonescu a spus ca unul dintre motivele pentru care Traian Basescu este in continuare presedinte este acela ca Victor Ponta l-a desemnat ministru de interne pe Ioan Rus care, ”in momentul in care s-a ajuns la referendum, a refuzat sa ţina cont de solicitarile legitime de a reanaliza numarul de alegatori si a comunicat o cifra fantasmagorica”.

Citeste si: Antonescu exclude posibilitatea ca, in cazul in care va fi ales presedinte, Ponta sa ramana premier

Antonescu a adaugat ca un alt motiv pentru care Basescu a ramas presedinte este acela ca ”s-a intervenit in plan diplomatic in forţa in favoarea sa”, dar si acela ca ”la nivelul Curţii Constituţionale s-a produs acea erata care a schimbat textul de referinţa din Legea referendumului in Legea alegerilor prezidenţiale si asa s-a reinterpretat cvorumul”.

”Domnul Traian Basescu este in continuare presedintele Romaniei pentru ca Victor Ponta, cu aproape cinci milioane de voturi in spate, pe care le-am luat impreuna, a preferat sa semneze un pact de coabitare care sa-l legitimeze pe el ca prim-ministru, si nu voturile pe care noi le-am obţinut de la cetaţenii romani”, a mai spus Crin Antonescu.

El a adaugat ca un alt motiv pentru care Basescu este presedinte este acela ca premierul Victor Ponta a negociat cu presedintele Basescu numirea sefilor principalelor Parchete. Presedintele PNL a ţinut sa sublinieze ca nu a avut si nu are nicio inţelegere cu Traian Basescu.

”Am fost, atat in vara lui 2012 cat si in toate celelalte momente – pact de coabitare, cardasia cu procurori, introducerea accizei chiar – am fost pe poziţii foarte ferme, chiar daca aceste poziţii m-au costat din punctul de vedere al imaginii, al complicarii unor relaţii diplomatice pe care a durat foarte mult sa le repar, dar le-am reparat” a mai spus Antonescu.

Liderul PNL a participat, duminica, la Pitesti, la sedinţa Delegaţiei Permanente a PNL Arges. La reuniune, au fost prezenţi, de asemenea, Ludovic Orban, Adina Valean, fostul ministru al Economiei Andrei Gerea, precum si lideri liberali din alte judeţe.