Antonescu, transparent cu mass media: Merg la orice televiziune sunt chemat, vreau sa comunic cu romanii

Crin Antonescu a vorbit, in aceasta seara, despre influenta televiziunilor romanesti asupra scenei politice. Liderul liberal este impotriva linsajului mediatic nefondat, nedorind, in acelasi timp,  ca vreunul din posturile de stiri de la noi sa fie partinitor la adresa sa.

Intrebat de Lavinia Sandru, realizator Realitatea si fost politician,  cum vede lupta politica prin intermediul mass media, Antonescu a raspuns: ” O televiziune care, in mod evident, devine arondata unui partid, mai devreme sau mai tarziu incepe sa incalce lucruri esentiale din meseria de jurnalist. Asa isi pierde credibilitatea. Eu merg oriunde sunt chemat, vreau sa comunic cu romanii. As vrea sa nu se mai raspandeasca stiri false, lucruri care, din pacate, se intampla”, a punctat liderul liberal.

Antonescu si-a amintit, in context, episodul din 2009, atunci cand PNL a fost implicat in alegerile prezidentiale: ” In 2009, necastigand batalia, am dus impreuna cu PNL, mai slab atunci, o batalie foarte inegala. Aveam candidatul Traian Basescu, in alta faza a puterii sale, cu un PDL mare si la guvernare si un PSD mare cum il stim. Nu te joci cu PSD!Si totusi am dus batalia”, a rememorat fostul presedinte al Senatului.

Citeste si: Antonescu: Ponta sa admita faptul ca USL a incetat din viata

Cat despre actuala lupta politica, inainte de alegeri, Antonescu nu si-a propus sa-l transforme intr-un adversar special pe Victor Ponta, desi recunoaste ca acesta ar putea avea idei politice total opuse doctrinei liberale.

“Lupta mea nu e cu Victor Ponta. S-ar putea ca Ponta sa fie, insa, principalul reprezentant al lucrurilor impotriva carora sa lupt”, a precizat presedintele PNL.