ANTONESCU: Un vot la europarlamentare pentru PNTCD sau Forta Civica inseamna un vot pentru PSD

ANTONESCU cere Delegatie Permanenta de urgenta pentru desemnarea candidatului la Cotroceni

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a facut un apel, duminica, la Galati, catre cei care vor vota la alegerile europarlamentare cu PNTCD, Forta Civica sau alte partide mici de dreapta sa aiba un vot util si sa ia in considerare ca optiunea lor va insemna un vot pentru PSD. 

„Exista mai multe formatiuni care se declara de dreapta, si probabil si sunt. Nu asta este discutia acum, PNTCD, Forta Civica, mai stiu eu care, Noua Republica si aici este un lucru foarte important si v-as ruga si pe dumneavoastra sa incercati sa trimiteti acest apel. Nu suntem un partid care a canibalizat alte partide, n-avem nevoie de asta. Este extraordinar de important ca oameni de buna credinta si cu convingeri de dreapta sa inteleaga ca un vot dat acestor formatiuni este, dupa toate probabilitatile, este un vot dat PSD si nu cred ca asta vor, pentru ca, daca ele nu fac acel barem de cinci la suta, si e mult prea putin probabil sa-l faca, aceste voturi la redistribuire se duc la cel care are cele mai multe voturi, adica la PSD. Nu cred ca un om care voteaza cu PNtCD sau cu Forta Civica la aceste alegeri vrea ca votul lui, de fapt, sa fie folosit de PSD”, le-a spus Antonescu simpatizatilor PNL adunati la Galati. 

Citeste si: Antonescu: Nu am vorbit despre unificarea dreptei niciodata

El a precizat ca acesta este efectul mecanismului electoral la europarlamentare pentru partidele care obtin sub pragul electoral de 5%. Presedintele PNL a sustinut ca liberalii au incercat sa vorbeasca in campanie despre temele europene, prezentand inclusiv un program politic, spre deosebire de celelalte partide. 

„Ne-am comportat decent si respectuos ca intotdeauna fata de alegatori, pentru ca este indecent sa nu-i spui nimic alegatorului pe care-l chemi pe 25 mai la urne pentru a da un vot despre Parlamentul European. Este indecent sa-i spui numai ce curaj mare este sa sara cineva cu parasuta sau este indecent sa-i spui in ce zi va intra Basescu la puscarie”, a mai spus Antonescu.

De asemenea, lideru PNL a sustinut ca modul in care s-a desfasurat campania electorala a fost o minciuna indreptata impotriva liberalilor.

Citeste si: ANTONESCU: PSD vrea sa duca Romania inapoi in timp. Romania nu va fi niciodata republica lui Mazare

„A simula o batalie care, in fond, e indreptata tot impotriva PNL, pentru ca a incerca sa imparti, si a reusi sa imparti, acolo unde l-ai cumparat pe tot, poti sa imparti ecranul in doua, intr-o falsa batalie si nesemnificativa oricum pentru Parlamentul European sau pentru viitorul Romaniei, Ponta-Basescu, Udrea-Ponta inseamna sa minti. inseamna sa minti alegatorii care sunt chemati sa dea un vot pentru Parlamentul European”, a acuzat Antonescu. El a sustinut ca tinta PSD la europarlamentare este ca PNL „sa nu cumva sa faca 20 la suta”.

„Care este tinta preopinentilor inventati si umflati pe care si domnul Ponta si domnul Basescu ii promoveaza la rang de mare opozitie, noul partid de suflet si de tricou al domnul Basescu? Ca sunt dreapta, ca se lupta cu PSD, ca se lupta cu abuzurile, ca ne duc in Europa s.a.m.d, de fapt ideea fiind tot aceea de a elimina, de a substitui, de a face o noua impostura pe pozitia naturala a PNL”, le-a mai spus presedintele PNL simpatizantilor liberali de la Galati.