Antonescu: Varujan Vosganian are foarte multe de spus impotriva acuzatiilor care i se aduc

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca nu comenteaza acuzatiile aduse de DIICOT ministrului Economiei, Varujan Vosganian, insa a adaugat ca acesta va avea foarte multe de spus cu privire la acuzatiile care i se aduc, transmite Agerpres.

“Am aflat si eu, la iesirea din plenul Senatului, in scurtul interval pana la prima sedinta a Biroului Permanent. Nu am foarte multe de comentat. Am discutat cu domnia sa. Evident ca are foarte multe lucruri de spus impotriva acestei acuzatii. (…) Varujan Vosganian va fi in dialog cu toata presa pe acest subiect”, a spus Antonescu.

Crin Antonescu si-a exprimat speranta ca “deciziile pe care le iau institutii ca DIICOT sa nu fie decizii-corespondenta cu oamenii politici”, intrebat daca declaratiile sale la adresa independentei justitiei au legatura cu solicitarea in cazul Vosganian. “Nu putem pleca de la o asemenea premisa – de frivolitate si iresponsabilitate”, a mai spus liderul liberal.

Intrebat daca, in discutia avuta cu Varujan Vosganian, acesta l-a asigurat ca este nevinovat, Crin Antonescu a raspuns: “Categoric!”

In ceea ce priveste problema ramanerii lui Vosganian in Guvern, presedintele Senatului a aratat ca nu a discutat despre acest lucru cu premierul Victor Ponta, dar nici cu ministrul Economiei.

Reamintim ca DIICOT a solicitat, luni, procurorului general al Romaniei sa sesizeze Senatul si pe presedintele Traian Basescu pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale fata de ministrul Economiei, Varujan Vosganian, si fata de fostul ministru Adriean Videanu, pentru savarsirea infractiunilor de complot si subminarea economiei nationale, in legatura cu facilitarea livrarilor de gaze naturale de Romgaz catre SC Interagro, companie detinuta de omul de afaceri Ioan Niculae.