Antonescu: Victor Ponta sa aleaga intre Iohannis si Voiculescu

Crin Antonescu, liderul PNL, a declarat joi, intr-o interventie telefonica la postul B1Tv ca premierul Victor Ponta trebuie sa se hotarasca si sa aleaga intre Klaus Iohannis si Dan Voiculescu, dar si asupra continuarii functionarii USL. Presedintele liberal a spus raspicat ca PNL este un partid calit in opozitie si ca acest lucru a intarit gruparea pe care o conduce. Mai mult, Antonescu a adaugat ca nominalizarea lui Klaus Iohannis pentru functiile de ministru de Interne si vicepremier este o dovada de netagaduit ca PNL vrea ca USL sa functioneze in continuare si ca liberalii nu vor sa iasa de la guvernare.

„De fapt acum PNL n-a cerut nici rediscutarea ponderilor si proportiilor, a facut o propunere cu Klaus Iohannis care nu convine unora. Acestia au de ales intre Voiculescu si Iohannis sau incetarea aliantei USL.

Daca le convine, mergem frumos punem oamenii fiecare la locul lor si sa ne vedem de treaba. Nu sa inventam vicepremieri pentru partide de 1%. Inventeaza aceasta pozitie de vicepremier pentru un partid care nu justifica in niciun fel o asemenea pondere in economia Guvernului. Sunt deranjati? Sa procedeze ca atare, foarte bine. L-am convins pe Iohannis sa lucreze in Guvern si sa faca politici publice mai bune pentru Guvern”, a declarat Antonescu pentru B1 Tv.

Citeste si: Crin Antonescu: PNL nu va accepta ca USL sa se transforme intr-o mosie a lui Victor Ponta

„Dnul Ponta trebuie sa aleaga intre Voiculescu si Iohannis, intre pretentiile de a transforma USL-ul intr-o mosie socialista, sau intr-o coalitie care sa dea rezultate si sa functioneze cum trebuie. Restul sunt intrigi politice pentru care noi suntem mai putin dispusi”, a continuat liderul liberal.

„Daca va fi ales Voiculescu… asta vom vedea cu totii. Noi n-am cerut nimic in plus si dorim sa fim respectati ca atare, daca dnul Ponta doreste sa fim respectati si sa mergem mai departe. Aici avem situatia dlui Ponta si pendularile sale intre propunerea PNL ca Iohannis sa fie in Guvern si presiunile dlui Voiculescu de a inventa pozitii din partide asa cum este cel al lui Voiculescu.

Deocamdata Ponta nu mi-a transmis in niciun fel dorinta de a ne intalni, cand mi-o va transmite nu am niciun fel de problema sa ne intalnim”, a adaugat presedintele Senatului.

„Nu dorim sa iesim de la guvernare, dimpotriva, de aia l-am propus pe Iohannis, dar trebuie sa fie clar ca PNL nu poate sa stea in orice conditii la guvernare. PNL este partidul care a stat cel mai mult in Opozitie in ultimii 23 de ani si n-a murit, ba chiar s-a intarit”, a concluzionat Crin Antonescu.

Sursa foto: gandul.info