Antonescu: Voiculescu a vrut sa stie daca lucrurile sunt foarte serioase in USL

Antonescu: I-ar fi fost mai bine lui Victor Ponta sa plece imediat dupa alegeri

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a dat detalii, miercuri seara, despre discutiile avute cu premierul Victor Ponta si cu fondatorul PC Dan Voiculescu. Liderul liberal a declarat ca intalnirea cu Ponta a vizat unele decizii din Guvern, in principal OUG privind TVR, si a adaugat ca discutiile avute inainte cu Dan Voiculescu au vizat situatia politica actuala.

“Discutia cu domnul Dan Voiculescu a fost despre situatia politica actuala. Punctul meu de vedere il cunostea despre relatia dintre partidele din USL. Domnul Voiculescu nu a pus nici problema refacerii ACD, pur si simplu a vrut sa stie daca lucrurile sunt foarte serioase in USL”, a explicat presedintele PNL.

Referitor la intalnirea cu premierul, Antonescu a declarat ca nimeni nu il poate impiedica pe Victor Ponta sa emita OUG privind TVR, insa a atentionat ca ministrii liberali nu o vor semna.

“A doua discutie a fost aici (la sediul PNL – n.r.) unde ministrii liberali din Cabinetul Ponta II mi-au solicitat si acestia o intalnire pe anumite decizii din Guvern. A venit domnul prim misitru insotit de doi ministri – domnii Oprea si Dusa. Dupa care primul ministru a plecat la Cotroceni.

Situatia din televiziune – mi-am exprimat convingerea si speranta ca e o situatie temporara. E reconfortant sa stii ca aliatul tau are controlul asupra propriului partid. Am propus convocarea celor doua Camere ale Parlamentului pentru a vota noua conducere TVR. Domnul Ponta a spus ca doreste sa dea o OUG, noi i-am spus ca din principiu dorim sa limitam numarul ordonantelor de urgenta. Primul ministru a invocat situatia ca oamenii aceia ar putea ramane neplatiti…

In sfarsit, pentru a fi clare lucrurile i-am spus ca nu il putem impiedica pe Victor Ponta ca premier sa dea o OUG, insa ministrii liberali nu o vor semna. Au fost la Cotroceni unde au lasat acciza si au smuls decretul de promulgare si cu asta ne indreptam spre sarbatori“, a mai spus Antonescu.

La final, Crin Antonescu a tinut sa precizeze: “Nu se joaca nimeni nici de-a demisia, nici de-a parasirea Guvernului. Ministrii liberali sunt oameni seriosi. Probabil OUG se va da in aceasta seara, nimeni nu il poate impiedica pe Victor Ponta”.