Antonie Solomon, condamnat la trei ani de inchisoare cu executare!

Antonie Solomon a fost condamnat, joi, la trei ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita si fals intelectual. Decizia nu este definitiva. Parlamentarul PP-DD a fost trimis in judecata pentru ca a primit 50.000 de euro mita pentru a da o autorizatie de constructie pe un teren unde urma sa fie ridicat un supermarket din lantul apartinand omului de afaceri Cornel Penescu. Aceeasi pedeapsa a fost dispusa si in cazul omului de afaceri Cornel Penescu.

In urma acestei decizii, Solomon Antonie si Penescu Gheorghe Cornel sunt obligati sa plateasca 7.000 lei fiecare, cheltuieli judiciare catre stat, din care suma de cate 50 lei reprezentand onorariul partial cuvenit aparatorului desemnat din oficiu, se va avansa din fondul Ministerului Justitiei.

In acelasi dosar au mai fost condamnati Stancu Dragos George la 1 an si 6 luni inchisoare cu suspendare, cu un termen de incercare de 3 ani si 6 luni si Pieca Gheorghita la 1 an inchisoare cu suspendare, cu un termen de incercare de 3 ani.

Antonie Solomon a fost arestat preventiv in 3 martie 2010, pentru luare de mita in forma continuata, uz de fals si fals intelectual, fiind acuzat ca ar fi primit 50.000 de euro mita de la actionarul principal al firmei PIC din Pitesti, Cornel Penescu, pentru a-i facilita diverse servicii in Craiova.

Solomon a fost eliberat din arest in 8 septembrie 2010, prin decizia Curtii de Apel Galati.

Sursa foto: realitatea.net