Antrenorul lui PSG și fiul său au fost arestați!

Christophe Galtier (56 de ani), încă antrenorul lui PSG, a fost arestat preventiv, vineri dimineață. În cadrul operațiunii desfășurate de poliția franceză din Nisa în această dimineață și fiul tehnicianului în vârstă de 56 de ani, John Valovic-Galtier, a fost reținut, scrie RMC Sport.

Conform sursei menționate, cei doi au fost arestați preventiv, în dimineața zilei de 30 iunie, fiind acuzați și audiați în cazul de rasism și islamofobie din perioada în care Cristophe Galtier o antrena pe Nice, în sezonul 2021-2022.

Scandalul în care este implicat Galtier a pornit în aprilie 2023, când RMC Sport a publicat un mail trimis de Julien Fournier, fostul director sportiv de la Nice, celor din conducerea echipei de pe Coasta de Azur.

„Galtier mi-a spus că trebuie să țin cont de identitatea orașului și că nu putem avea atât de mulți negri și musulmani în echipă. Mi-a mai spus că vrea să schimbe radical echipa și că vrea să limiteze cât mai mult posibil numărul de jucători musulmani”, susține Fournier în mail-ul trimis conducerii lui OGC Nice, potrivit RMC Sport.

Dacă va fi găsit vinovat, Cristophe Galtier poate fi condamnat la trei ani de închisoare și amendat cu 45.000 de euro. Cristophe Galtier se află încă sub contract cu PSG, dar parizienii vor rezilia cu antrenorul, după ce au ajuns la un acord cu Luis Enrique, fostul selecționer al Spaniei.

Sursa foto: lequipe