Anul Nou 2014, intampinat pe Valea Prahovei de mii de turisti. Se schiaza doar pe partia Kalinderu 1 si la Azuga

Mii de turisti se afla in statiunile de pe Valea Prahovei, unde vor petrece noaptea dintre ani, in lipsa zapezii oamenii alegand plimbari prin statiuni, drumetii pe Platoul Bucegi sau sa mearga la patinoar, transmite corespondentul Mediafax.

Pe Valea Prahovei se schiaza doar la Busteni, unde partia Kalinderu 1 este acoperita cu un strat de zapada artificiala de aproximativ 20 de centimetri si la Azuga, unde partiile sunt acoperite doar partial cu zapada artificiala.

La Sinaia, statiunea cu cel mai mare domeniu schiabil de pe Valea Prahovei, nu se schiaza, temperaturile ridicate din ultima perioada facand imposibila punerea in functiune a tunurilor care produc zapada artificiala. La baza Partiei Noi, in zona statiei de plecare a telegondolei, este o portiune acoperita cu un strat de zapada artificiala, buna de dat cu sania, dar nu pentru schiat.

In lipsa zapezii, multi dintre turisti au ales plimbari prin statiuni sau drumetii montane. Astfel, sute de turisti au urcat, in ultima zi a anului, cu telecabina sau cu telegondola pe Platoul Bucegi sau la Cota 1400, unde este soare, iar termometrele arata temperaturi pozitive.

Potrivit ofiterului de presa al Primariei Sinaia, Madalina Rosu, telegondola functioneaza marti dupa programul normal, iar in prima zi a anului isi va incepe programul de la ora 10.30. Foarte multi turisti au urcat cu telecabina pe platoul Bucegi, unde este soare, iar termometrele inregistreaza temperaturi de peste 5 grade Celsius. Cei care vor sa patineze pot merge la patinoarul de 600 de metri patrati amenajat in centrul statiunii Sinaia, in parcul ”Dimitrie Ghica”.

Dupa ce, timp de doua zile, traficul rutier pe Valea Prahovei, intre Comarnic si Azuga a fost aglomerat, formandu-se coloane de masini, marti dupa amiaza pe DN 1 se circula fara probleme, atat pe sensul de urcare catre munte, cat si pe cel de coborare, au declarat reprezentantii Politiei Prahova.

Zeci de mii de masini au tranzitat, zilele acestea, DN 1 in zona statiunilor de pe Valea Prahovei. Astfel, camerele de supraveghere amplasate pe acest tronson de drum au inregistrat, duminica, 9.500 de autovehicule pe sensul Bucuresti – Brasov si aproximativ 11.000 de autovehicule pe celalalt sens de mers. Luni, 12.000 de autovehicule care au urcat catre munte pe Valea Prahovei si aproximativ 11.000 de masini au circulat pe acest tronson pe sensul de coborare dinspre Brasov catre Bucuresti.

Mii de turisti petrec noaptea dintre ani in statiunile de pe Valea Prahovei, gradul de ocupare a locurilor de cazare fiind, in medie, de aproximativ 98 la suta. Pretul pentru o vacanta de Revelion la munte in statiunile de pe Valea Prahovei porneste de la 1.000 de lei de persoana intr-o pensiune de trei stele si poate ajunge la 2.000 de euro pentru doua persoane in hotelurile de lux. Cele mai cautate au fost si anul acesta vilele care s-au inchiriat grupurilor de turisti, preturile pentru inchirierea unei astfel de vile variind in functie de numarul de camere si de numarul noptilor de cazare.

Foto: Pro TV