ANUNT BOMBA: DNA este pe urmele lui RAED ARAFAT in urma unei COMBINATII dubioase cu ambulante

Un informatie BOMBA a fost detonata luni dimineata. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) se afla pe urmele lui RAED ARAFAT, secretar de stat si coordonatorul permanent al situatiilor de urgenta din MAI. O LICITATIE DUBIOASA care implica un numar de 200 de AMBULANTE , in valoare de 3,8 milioane de euro, care a avut loc in anul 2011, a intrat in atentia procurorilor anticoruptie, informeaza jurnalistii de la Evenimentul Zilei

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) investigheaza posibile FAPTE de CORUPTIE legate de o licitatie de achizitionare a unor AMBULANTE destinate Ministerului Sanatatii si SMURD, prin intermediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), in care este implicat secretarul de stat, RAED ARAFAT. Potrivit sursei citate, RAED ARAFAT ar fi acordat, preferential, unui prieten din Cluj un contract pentru aproximativ 200 de AMBULANTE, ulterior afaceristul reusind sa-si relanseze afacerea.

CITESTE SI: INCENDIAR: Fratele lui SEBASTIAN GHITA a dat un TUN de MILIOANE in cardasie cu MAI

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii RAED ARAFAT este vizat de aceasta ancheta, dupa ce in anul 2011 a cumparat 236 de ambulante, pentru care a platit 80 de milioane de lei, de la doua firme obisnuite cu contractele publice. Una dintre ele, conform anchetatorilor, apartine lui DAN GORGAN, prieten vechi al lui RAED ARAFAT, sustin ce de la evz.ro.

Intr-un interviu din 2012, acesta a recunoscut ca il cunoaste pe RAED ARAFAT de 20 de ani si ca implicarea lui in derularea licitatiei a ajutat firma pe care o conduce. „Noi am fost ajutati de specificatiile privind vehiculele medicale, facute de norma europeana nr. 1.789, de care se tine cont la licitatii. Acum cativa ani, specificatiile erau pe o pagina. Dupa ce a ajuns Arafat in comisii la Ministerul Sanatatii, au aparut specificatii de 14-17 pagini. Cu cat s-au innasprit standardele, cu atat ne-a mers mai bine, caci Deltamed are certificare TUV Austria pentru echipamentele montate pe ambulante. Ne-a ajutat conjunctura, dar am fost pregatiti pentru ea”, a afirmat GORGAN, conform Evenimentul Zilei.

Dosarul care il priveste pe RAED ARAFAT (367/P/2013) se afla in lucru la DNA – structura centrala. Acesta vizeaza anchetarea modului in care Ministerul Sanatatii a incheiat contractul-cadru privind livrarea de ambulante, semnat cu Porsche Romania, Deltamed SRL Cluj si Dlouhy GhbH Austria.

Sursa foto: gandul.info