ANUNT de la COTROCENI: Cand vor ajunge primii REFUGIATI in ROMANIA

Primii imigranti vor ajunge in Romania in luna noiembrie, a declarat consilierul pe politici europene al presedintelui KLAUS IOHANNIS, LEONARD ORBAN in cadrul unui interviu la Europa FM.

Acesta a adaugat ca in Romania vor ajunge aproximativ 1.700 de refugiati si vor fi cazati in cele sase centre de primire diponibile, unde vor fi verificati, iar cine nu are dreptul la azil nu va putea ramane in tara.

Romania s-a angajat sa primeasca imigranti la cererea Uniunii Europene in centrele de la Bucuresti, Giurgiu, Galati, Somcuta Mare si Radauti si Timisoara, iar pentru fiecare persoane UE va dispune de sase mii de euro destinati cheltuilelior cu apa, hrana, cazare si servicii consulare.

CITESTE SI: CRIZA REFUGIATILOR: Gara internationala de la BUDAPESTA INCHISA, dupa ce 3.650 de refugiati au plecat luni spre VIENA

In ciuda acestor lucruri, LEONARD ORBAN a avertizat ca acesti bani nu sunt suficienti, avand in vedere ca Romania nu e pregatita sa primeasca imigranti, desi si-a aratat solidaritatea fata de tarile care se confrunta cu un numar mare de refugiati.

CITESTE SI: UE, PREGATITA SA OFERE SPRIJIN SUPLIMENTAR UNGARIEI PENTRU A PUTEA FACE FATA SOLICITANTILOR DE AZIL

In aceste conditii, ORBAN recomanda Guvernului sa pregateasca un plan pentru a putea face fata fluxului de imigranti pe termen lung si pentru a preveni  eventualele probleme de securitate.

Sursa foto bzi