LOVITURA DE TEATRU: GIGI BECALI a fost ELIBERAT in secret

Gigi Becali a fost eliberat din pentienciar, in mare taina si departe de ochii presei, acesta aflandu-se deja acasa. Latifundiarul a primit invoire pentru cinci zile, permisia fiind oferita de Penitenciarul Poarta Alba in urma cu doua zile.

Gigi Becali este obligat sa stea in locuinta din Pipera, dupa care va reveni la penitenciar, unde va continua sa-si ispaseasca pedeapsa. Este cea mai lunga permisie pe care a primit-o Gigi Becali de cand a fost condamnat la inchisoare, potrivit Romania TV.

Gigi Becali este inchis in Penitenciarul Poarta Alba, din judetul Constanta, acolo unde executa o pedeapsa cumulata de trei ani si jumatate de inchisoare primita in urma condamnarilor din dosarele VALIZA si Schimbului de terenuri cu MApN.

Citeste si: GIGI BECALI este INCARCERAT in cea mai LUXOASA celula din ROMANIA 

Latifundiarul din Pipera are de executat o pedeapsa de trei ani si jumatate de puscarie, dupa ce a fost condamnat, pe 20 mai 2013, la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si a primit ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, in dosarul Valiza si in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina.

Avocatul lui Gigi Becali, Bogdan Vlad, declara, in urma cu o saptamana, ca omul de afaceri a solicitat sa poata merge la munca, la Academia “Gheorghe Hagi”, si la slujbele de la o biserica din afara unitatii de detentie fara insotitor, precum si sa poata avea telefon mobil.

Citeste si: GIGI BECALI nu mai vrea sa fie supravegheat la munca si la biserica

“Domnul Becali a depus o contestatie in legatura cu unele drepturi ce ii sunt conferite prin lege si care deriva din regimul deschis de executare a pedepsei, respectiv dreptul de a se deplasa la munca in exteriorul penitenciarului, fara supraveghere, in mod individual, dreptul de a detine si folosi telefonul mobil si dreptul de a participa la activitati cu caracter religios, in mod individual, fara supraveghere, in afara penitenciarului. (…) La Sectia exterioara de la Valu lui Traian nu exista biserica si chiar daca ar exista, pentru cei care executa in regim deschis legea confera dreptul de a merge la slujbe in exteriorul penitenciarului”, a declarat Bogdan Vlad.

CITESTE SI: GIGI BECALI si-a angajat un AVOCAT de calibru. Aparatorul sau i-a condamnat pe NASTASE si FENECHIU 

Becali a fost incarcerat la Penitenciarul Jilava pana in 29 octombrie 2013, cand a fost transferat la Penitenciarul Poarta Alba, dupa ce Administratia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

Finantatorul FC Steaua executa pedeapsa in regim deschis. El a depus, in timpul detentiei, cereri de permisie sau de invoire pentru a participa la unele evenimente in familie, precum si o solicitare de intrerupere a executarii pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i insa respinse.

Instanta a respins si cererea de intrerupere a pedepsei lui Becali pe motiv ca acesta ar avea nevoie de o interventie chirurgicala la coloana. De asemenea, magistratii i-au respins si cererea ca pedeapsa sa ii fie redusa cu sase luni, in conditiile in care condamnarea data in dosarul “Valiza” nu mai este incriminata de noul Cod Penal.

La jumatatea lunii mai, Becali a beneficiat de o permisie de 24 de ore.