ANUNT SOC PNL va ANULA legea PENSIILOR SPECIALE cand va avea MAJORITATE in PARLAMENT

PNL va anula pensiile speciale pentru parlamentari cand va avea majoritate in Parlament, aceasta categorie fiind singura care beneficiaza atat de pensie speciala, cat si de pensie stabilita in baza contributiei la buget, declara prim-vicepresedintele PNL TEODOR ATANASIU.

ATANASIU a spus, joi, intr-o conferinta de presa la Alba Iulia, ca legea pensiilor speciale pentru parlamentari reprezinta “o inconsecventa in ceea ce priveste criteriile juste de acordare a pensiilor”.

“Daca vreau sa dau pensii pe baza de contributivitate, dau la toata lumea asa. Daca vreau sa dau pensii speciale, dau la toata lumea asa. Dar parlamentarul ia si una si alta. Adica pentru tot ce inseamna serviciul parlamentarului inainte de a ajunge in Parlament ia pe baza contributiei, iar ca parlamentar ia un spor in functie de numarul de mandate. Parlamentarul este singurul cetatean al Romaniei care ia si pensie speciala si pensie pe baza de contributie. Ceilalti iau fie una, fie alta”, a spus ATANASIU.

CITESTE SI: IOHANNIS, despre legea PENSIILOR pentru PARLAMENTARI: Voi face o ANALIZA PROFUNDA

Potrivit acestuia, PNL isi propune sa anuleze legea pensiilor speciale prin introducerea in Parlament a unui nou proiect legislativ.

“In politica PNL privind acordarea de pensii sunt prevazute si categoriile de pensionari care trebuie sa ia pensii speciale si categoriile de pensionari, marea majoritate a cetatenilor, care iau pensiile pe baza de contributie. Nu exista nicio categorie care sa le cumuleze pe amandoua. Deci clar vom anula”, a spus ATANASIU.

El a adaugat ca a nu accepta legea pensiilor speciale inseamna a veni cu un proiect de lege care sa il inlocuiasca pe cel actual, care “va trece cand PNL va avea majoritatea”.

CITESTE SI: SCANDAL in PLEN: PARLAMENTARII si-au VOTAT PENSIILE SPECIALE. UPDATE

Intrebat daca nu ar putea exista si varianta interventiei presedintelui pentru a opri legea pensiilor speciale, Atanasiu a raspuns ca nu trebuie sa se astepte de la seful statului sa dea o alta forma legilor, ci acest lucru trebuie asteptat de la Parlament.

Marti, Legislativul a aprobat cu 303 voturi “pentru”, 124 voturi “impotriva” si doua abtineri, proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari. PNL a propus vot nominal, dar aceasta propunere a fost respinsa, procedandu-se la vot deschis prin ridicare de mana.

Sursa foto www.pnl.ro