ANUNT SOC: SE SCUMPESC ASIGURARILE DE LOCUINTA?

Despre schimbarea conditiilor de pret la asigurarea obligatorie impotriva dezastrelor se vorbeste deja de mai multe luni, noteaza Capital.ro. Desi Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a sustinut, atat pe cai publice, cat si in documente oficiale, ca introducerea unei fransize sau majorarea pretului sunt necesare pentru functionarea in conditii de siguranta a PAID, oficialii Pool-ului continua sa nege aceasta varianta. Care e, de fapt, realitatea si cat de stabil mai este Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor?

Aproape toata lumea vorbeste despre iminenta introducerii unei fransize sau a modificarii pretului pentru asigurarea obligatorie impotriva dezastrelor, insa nimeni nu isi asuma inca oficial masura.

CITESTE SI: Estimarea privind cresterea Produsului Intern Brut (PIB) pentru 2014, revizuita in urcare de Comisia de Prognoza 

Mai mult, directorul Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor si-a schimbat radical discursul in ultimele luni si afirma ca nu are cunostinta despre vreo discutie in sensul modificarii conditiilor de pret, desi, in vara, intr-un interviu pentru Capital, Nicoleta Radu Neacsu a aratat ca poarta discutii cu Autoritatea de Supraveghere Financiara in sensul introducerii unei fransize de 10% la asigurarea obligatorie a locuintei. Directorul PAID spunea atunci ca e luata in calcul si modificarea pretului.

CITESTE SI: AVERTISMENT de la FMI: Romania nu trebuie sa nu puna in PERICOL progresele din ultimii ani 

Sursa foto: economica.net